Silkeborg Kommune skal spare på velfærden

Det kommer til at gå ud over børn og ældre, hvis de kommunale budgetter skal hænge sammen til næste år.

Silkeborg_Kommune_ext_3.jpg

Knap halvdelen af landets kommunale økonomichefer forudser, at der skal skæres i personalet. Det viser en undersøgelse lavet af Epinion for fagforbundet FOA. Fire ud af ti forventer faldende serviceniveau i 2017, skriver Politiken.

I hver fjerde kommune vil udgifterne per barn falde, og i mere end hver femte kommune vil udgifterne til ældre falde. Silkeborg Kommune er en af dem, der skal stramme budgetterne.

- Vi vil næste år lave et stærkt hug ind i administrationsudgifterne, men vi bliver også nødt til at reducere servicen - og ja, det rammer borgerne. Det kan både blive skoler, ældre og børn, for de områder er så store, at de ikke kan holdes fri, når vi skal spare så meget, siger borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum (V), til Politiken.

Nedskæringer trods afskaffet omprioriteringsbidrag

Nedskæringerne kommer, selvom det voldsomt kritiserede omprioriteringsbidrag er blevet droppet af regeringen. Det skulle have indefrosset over 2 milliarder kroner ag kommunerne økonomi for 2017.

- Undersøgelsen er en demonstration af, at selv om vi holder de offentlige udgifter i ro, betyder det beskæringer af velfærden, når vi får det omsat til virkelighed, siger Dennis Kristensen, formand i FOA.

Dennis Kristensen vil have skatten hævet på nogle områder.