Silkeborg Kommune nyt medlem af Landdistrikternes Fællesråd

Ligesom 44 af landets i alt 98 kommuner er Silkeborg Kommune nu også medlem af Landdistrikternes Fællesråd.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, glæder sig over udvidelsen.
Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, glæder sig over udvidelsen.

Landdistrikternes Fællesråd er blevet et medlem rigere, så det nu tæller i alt 45 medlemmer. I sidste uge blev Silkeborg Kommune en del af rådet, der taler landområdernes sag over for politikerne på Christiansborg.

Det skriver Midtjyllands Avis.

At den midtjyske kommune nu har valgt at slutte sig til Landdistrikternes Fællesråd, vækker begejstring hos formand Steffen Damsgaard.

- Det glæder mig meget at byde Silkeborg Kommune velkommen som medlem. Vi ser frem til samarbejdet for at skabe gode udviklingsmuligheder og bedre rammevilkår for landdistrikter i hele landet, siger Steffen Damsgaard.

Også Silkeborg Kommunes borgmester, Steen Vindum (V), glæder sig over det nye samarbejde.

- Jeg er meget glad for, at Silkeborg Kommune er blevet medlem af Landdistrikternes Fællesråd, der igennem en længere årrække har arbejdet målrettet for at skabe bedre rammevilkår i hele landet og samtidig udvikle de små lokalsamfund. Det er afgørende for sammenhængskraften, at der er en god balance mellem land og by. Vi glæder os til at samarbejde om et Danmark i bedre balance, siger borgmesteren.

Af de 45 medlemmer ligger 12 kommuner i Region Midtjylland. Silkeborg Kommune er en af landets store kommuner med mere end 91.000 indbyggere, hvor halvdelen bor i mindre byer, landsbyer og landdistrikter.