Silkeborg Kommune køber stævneplads

Silkeborg Kommune overtager 1. september 2017 Jehovas Vidners stævneplads i Silkeborg for 17 millioner kroner.

jehova.jpg

Silkeborg Kommune har købt Jehovas Vidners stævneplads i byen. Stævnepladsen har været til salg i 10 år, men nu har kommunen købt det store areal for 17 millioner kroner.

- Jehovas Vidner har gæstet vores by gennem mange, mange år, og det har altid været en fornøjelse at kunne byde Jehovas Vidner velkomne i vores by. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi fremadrettet kan være vært for de mange gæster, siger borgmester Steen Vindum.

Jehovas Vidner vil fortsat komme til Silkeborg
Samtidig er det aftalt, at Jehovas Vidner lejer stævnepladsen i to år og vil bruge den til sommerstævner frem til 2019. Det er endvidere aftalt, at der skal indledes forhandlinger om eventuelt at leje Silkeborg Kommunes kommende, nye stadion ved Silkeborgmotorvejen for i fremtiden at kunne afholde sommerstævner med mange flere deltagere.

- Vi er utrolig glade for Silkeborg, hvor vi har følt os meget velkomne i alle de år, vi har holdt vores sommerstævner i byen. Vi værdsætter både byen, omgivelserne og beboernes imødekommenhed. Derfor er vi glade for aftalen med Silkeborg Kommune, som giver os mulighed for fortsat at komme til Silkeborg, siger Kristian Pedersen fra Jehovas Vidners Project Team.

Stævnehallen blev bygget og indviet i 1979, og det har siden da været en af Jehovas Vidners foretrukne mødesteder.

- Gennem mange år, har vi afviklet sommerstævner over 5-6 uger, hvor der i gennemsnit deltager 2-3.000 hver uge. Vi vil fremover gerne arrangere sommerstævner med fx op til 12-14.000 deltagere ad gangen, og det åbner aftalen med Silkeborg Kommune mulighed for, siger Kristian Pedersen.

Købet af stævnepladsen betyder, at Silkeborg Kommune sikrer sig et stort areal til den langsigtede udvikling af byen. Ejendommen har et samlet grundareal på 154.973 kvadratmeter og en bygningsmasse på 5.415 etagekvadratmeter. Arealet har været til salg i ca. 10 år. Silkeborg Kommune overtager stævnepladsen om godt et år.