Silkeborg kaprer to transferfrie spillere

Oprykkeren Silkeborg har fredag skrevet kontrakt med to offensivspilleren Emil Lyng og målmand Kristian Fæste.

Superligaklubben Silkeborg har fredag forstærket sig med offensivspilleren Emil Lyng samt målmanden Kristian Fæste. Begge spillere har fået en kontrakt, der gælder for resten af 2016.
    
Det meddeler oprykkerklubben i en pressemeddelelse.
    
Emil Lyng har været uden klub, siden hans kontrakt løb ud i Esbjerg efter sidste sæson. Den tidligere udlandsprofessionelle spiller forventer, at han får masser af spilletid i Silkeborg.
    
 - Efter kontraktudløbet i Esbjerg har jeg søgt en ny klub, hvor jeg kan få så meget spilletid, som det er muligt. Jeg er på et stadie i min karriere, hvor jeg har brug for spilletid. Den mulighed ser jeg i Silkeborg, siger 26-årige Emil Lyng.
    
- Peter Sørensen (Silkeborgs cheftræner, red.) ser nogle muligheder i mig. Jeg kender et par spillere fra truppen i forvejen, og jeg er overbevist om, at jeg passer godt ind i truppen, både på og uden for banen, tilføjer han.
    
En stor fysik er en af de ting, som Silkeborg har søgt efter, siger klubbens sportschef, Jesper Stüker.
    
 - Vi ser Emil som en dygtig spiller, der vil kunne forstærke os - blandt andet med sine fysiske kompetencer. Vi håber at se ham i et godt forløb i Silkeborg, hvor han passer godt ind i den øvrige trupsammensætning, siger sportschefen.
    
Emil Lyng var senest i aktion 22. maj i år. Her fik han til sin egen store overraskelse rødt kort, efter at AaB-angriberen Lukas Spalvis havde stanget ham en skalle og taget kvælertag på ham.
    
Silkeborg åbnede superligasæsonen med et point på udebane mod OB. Her stod målmand Thomas Nørgaard en pragtkamp, men han kan nu se frem til hård konkurrence fra Kristian Fæste, der senest har spillet for Vejle i 1. division.
    
 - Jeg ser det som en åben konkurrence, hvor min opgave er at gøre det bedste, jeg kan. Så er det op til træneren at vælge, siger Kristian Fæste.
    
    
    
Næste opgave for Silkeborg er hjemmekampen mod Brøndby søndag eftermiddag.
    
    
    
/ritzau/