Silkeborg IF forlænger med Illum og Scheel

To af SIFs unge superligaspillere, Emil Scheel og Jeppe Illum, har forlænget deres kontrakter med klubben med henholdsvis 2,5 og 3,5 år.

SIF_Scheel.jpg

Silkeborg IF Invest A/S har forlænget aftalerne med to af truppens yngre spillere. Emil Scheel og SIF har nu papir på hinanden frem til sommeren 2017, mens aftalen med Jeppe Illum løber til sommeren 2018.

Emil Scheel, 24 år, kom til SIF fra AGF i sommeren 2013, mens Jeppe Illum, 22 år, har været igennem klubbens talentudviklings-system på Silkeborg Fodbold College efter at han i 2009 kom til SIF fra Hessel Gods Fodboldkostskole.

Vigtigt skridt i den rigtige retning

Sportschef Peder Knudsen ser de to kontraktforlængelser som et vigtigt skridt i den rigtige retning.

- Det er vigtigt, at vi bevarer en stamme af yngre talentfulde spillere, der kender klubben og kulturen og samtidig har potentiale og sult til at udvikle sig yderligere. Jeg hylder kontinuitet, og derfor er jeg også glad for at der er tale om forholdsvis lange aftale. Jeg tror på, at både Scheel og Illum med tiden kan udvikle sig til profiler på vores hold. De har begge nogle stærke kompetencer, men der er også ting, de skal arbejde på at blive bedre til, siger Peder Knudsen.

Nem beslutning for Scheel

For Emil Scheel var valget, på trods af den aktuelle bundplacering i Superligaen, let.

- I SIF er jeg en del af noget godt og har været det gennem en længere periode. Når jeg ser på mit ophold i SIF, så har det været succesfuldt, og den succes vil jeg gerne forlænge. Jeg ved godt, at den første del af sæsonen i Superligaen ikke er faldet ud, som vi kunne have ønsket, men selv om det ser sort ud, tror jeg på, at vi vender bøtten. Vores Superliga-eventyr skal ikke stoppe her, siger Emil Scheel.

Jeppe Illum var heller ikke i tvivl, da han skulle tage stilling til et fortsat ophold i SIF.

- Jeg synes, at vi har gang i et spændende projekt, som jeg gerne fortsat vil dedikere mig til og være en del af. Det er også et vigtigt signal på et tidspunkt, hvor det sportsligt ser svært ud. Jeg er ikke typen, der stikker halen mellem benene, og jeg tror på, at vi sammen kan få vendt skuden, siger Jeppe Illum.

Målrige herrer

Jeppe Illum er inden fredagens kamp mod FC Midtjylland noteret for 80 kampe og 14 mål for SIF siden debuten i marts 2011. Emil Scheel har spillet 45 kampe og scoret 14 mål for SIF siden han fik sin debut i august sidste år. Han er indtil videre topscorer med fire mål i denne sæson.