Silkeborg får ny bydel – der er inspireret af New York

Bydelen får navnet Søtorvet.

Om få uger begynder arbejdet med en helt ny bydel midt i Silkeborg by.

Den nye bydel er tegnet af C. F. Møller, og det er AP Pension, der står bag omlægningen af det området, der kommer til at bestå af 32.000 kvadratmeter blandet bebyggelse, detailhandel, erhverv og en hævet grøn bypark inspireret af New York High Line.

Den nye bydel får rekreative arealer direkte til Gudenåen (Remstrup Å) og forbinder det kulturhistoriske område ved Papirfabrikken med Silkeborg midtby.

Lokalplanen for den nye bydel Søtorvet er netop godkendt i Silkeborg Byråd.

Byggeriet er opdelt i tre etaper.

Starter i september

AP Pension ventes at gå i gang med planlægningen af første etape af den nye bydel allerede i september, og hvis alt går som planlagt og alle aftaler falder på plads, vil bydelens tre etaper kunne stå færdig i løbet af 2019.

Søtorvet er et stort område, der ligger centralt placeret i Silkeborg mellem midtbyen, Silkeborg Langsø, Slotsholmen, Remstrup Å, Papirfabrikken og Havnen.

I dag er der store parkeringsarealer, en stor Kvickly og en Circle K-tankstation.

Når det nye byggeri står færdigt vil der være cirka 280 nye ejer- og lejeboliger fordelt på otte huse, der får højder fra fem til otte etager.

Området er inspireret af New York High Line, hvor husene bygges på et hævet, offentligt byrum – byparken. Det giver en udsigt udover Silkeborg Langsø, havnen og naturen.  

Nye veje i bydelen