Silkeborg: Alt andet end oprykning en fiasko

Lørdag spiller fodboldklubben Silkeborg IF sin første kamp i 1. division, når FC Vestsjælland kommer på besøg.

250715SIF.jpg

Mulighederne for, at fodboldklubben Silkeborg IF igen vil være at finde i landets bedste fodboldrække efter den kommende sæson, er til at få øje på.

Som følge af den nye superligastruktur skal der i denne sæson findes tre oprykkere i Bet 25-ligaen, og i Silkeborg kalder man det en "fiasko", hvis oprykningen glipper.

- Det ville være en fiasko. Det er vores helt klare målsætning. Også før den nye struktur blev vedtaget, var vores mål at rykke op, og nu ser det jo bare endnu bedre ud, siger sportschef Jesper Stücker.

Første bump på vejen bliver mod den anden nedrykker fra Alka Superligaen, når FC Vestsjælland kommer på besøg.

- Det bliver en speciel kamp. Vi mødte hinanden i sidste spillerunde i Superligaen, og nu skal vi så møde hinanden i første runde. Det bliver en meget åben kamp, tror jeg, siger Jesper Stücker.

Jesper Stücker ønsker at få fjernet den dårlige hjemmebanestatistik, som silkeborgenserne havde i sidste sæson. Her blev det til nul sejre og sølle fem point på Mascot Park, men det skal forbedres i år.

- Jeg håber, at vores fans og folk i Silkeborg ser, at vi nu er på vej mod et nyt projekt, men jeg kunne godt forestille mig, at vi skal gøre os fortjent til at få vores stadion fyldt op i starten.

Efter planen skal et nyt stadion stå klar til Silkeborg i februar 2017 med plads til 10.000 tilskuere.

Kampen mod FC Vestsjælland spilles lørdag klokken 16.30.

/ritzau/