Sikker Trafik-pris til Arriva

Trafikselskabet Arriva, der kører tog og bybusser i det midt- og vestjyske modtager i dag en nystiftet Sikker Trafik Erhvervs-pris.

Det er Rådet for Sikker Trafik og Forsikring og Pension, der står bag den nye pris.

Arbejder målrettet med begrænsning

Arriva er valgt, fordi virksomheden gennem flere år har arbejdet målrettet med at begrænse person- og materielle skader, skriver Rådet for Sikker trafik i en pressemeddelelse.Arriva har et mål om at reducere antallet af person- og materielle skader med 50 procent, og de involverer i høj grad de enkelte medarbejdere og medarbejdergrupper i jagten på løsninger. Alt sammen kriterier for at komme i betragtning til prisen.

Ønsker at inspirere

- Vi ønsker at hædre de virksomheder i Danmark, der gør noget for trafiksikkerheden. Forhåbentlig kan Sikker Trafik Erhvervs-prisen inspirere andre virksomheder til at komme i gang med at arbejde med trafiksikkerhed, så vi i fremtiden får færre ulykker i arbejdstiden og til og fra arbejde. Det siger Mogens Kjærgaard Møller, der er direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Tydelig statistik

Der er i dag et erhvervskøretøj involveret i hver 3. dødsulykke i trafikken, og hvert år sker der cirka 1.400 trafikulykker, som har minimum en sygedag til følge, skriver Rådet.

15 har søgt

I alt 15 danske private og offentlige virksomheder har søgt om prisen. Seks blev nomineret og det var blandt de seks at Arriva skilte sig ud.