Sigtet: Havde offer i bagagerum og stak ham i ansigt og lår

Retten i Herning har varetægtsfængslet en mand i en sag om grov vold og frihedsberøvelse. Politiet leder efter yderligere fem medgerningsmænd.

Retten,_Herning, skilt2.jpg

En mand er mandag varetægtsfængslet i fire uger. Retten i Herning lukkede dørene for grundlovsforhøret af manden, der er sigtet for grov vold mod en 26-årig mand og for sammen med flere andre gerningsmænd at frihedsberøve det 26-årige offer i halvanden time.  

Den sigtede mand nægtede sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen. 

Sagen kort

Lørdag blev en 26-årig mand hentet på sin bopæl i Herning og tvunget ind i en bil. Han blev kørt rundt i bilen i halvanden time - blandt andet liggende i bilens bagagerum - sammen med flere andre personer, der både slog manden i ansigtet med knytnæveslag, tog kvælertag, stak manden i både ansigtet og låret med en springkniv. Angiveligt drejede den hårdhændede behandling sig om et økonomisk mellemværende imellem det 26-årige offer og en eller flere af gerningsmændene. 

På et tidspunkt gik det imidlertid op for gerningsmændene i bilen, at den 26-årige ikke var den person, de troede han var, hvorefter gerningsmændene selv kørte offeret på skadestuen i Herning.

 Anklageren krævede blandt andet manden varetægtsfængslet, fordi politiet mener, der er risiko for at den fængslede ville forsøge at påvirke eller true andre vidner i sagen. Politiet eftersøger i øjeblikket yderligere fem formodede gerningmænd.