Sigtelse: Lærer krænkede drenge i kirkekor

Tidligere gymnasielærer sigtes for ni tilfælde af blufærdighedskrænkelse - sagen venter nu på at komme i retten.

HerningPolitiSkildt.jpg

En 37-årig mand er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse mod flere drenge i det berømte Herning Kirkes Drengekor.

Politikommissær Jim Hansen fra lokalpolitiet i Herning oplyser, at politiet fik en anmeldelse om sagen i 2011, og at den 37-årige herefter blev sigtet for blufærdighedskrænkelse. Sagen er nu færdigefterforsket og venter på at komme i retten. 

Fratrådt stilling på gymnasiet

Politiet ønsker ikke at oplyse yderligere om den sigtede, men rektor Søren Brøndum fra Herning Gymnasium bekræfter, at den 37-årige har været ansat på gymnasiet. Han er dog fratrådt sin stilling og har ikke undervist siden december.

- Det er en meget kedelig sag, og derfor fandt vi hurtigt en fælles forståelse for, at det var bedst, at han stoppede, siger rektor Søren Brøndum til TV/MIDTVEST. Rektoren understreger, at sagen ikke har haft noget med mandens arbejde på gymnasiet at gøre.

Befølt uden på tøjet

Den 37-årig mand er sigtet for ni tilfælde af blufærdighedskrænkelse over for tre drenge i koret. Blufærdighedskrænkelsen skulle være foregået ved, at han befølte drengene uden på tøjet.

- Der er intet, der tyder på, at krænkelserne har haft anden karakter end beføling uden på tøjet, siger politikommissær Jim Hansen.

Overgrebene skulle være foregået fra 2007 til 2011. Drengene er født i 1994, 1998 og 2000.