SF: Signe Munk på vej i folketinget

Efter fire års fravær tegner det nu til, at SF igen får en midt- og vestjysk stemme i folketinget. Partiet står til fremgang på landsplan og det får betydning i det midt- og vestjyske.

Signe Munk kan efter valget blive nyt folketingsmedlem for SF.
Signe Munk kan efter valget blive nyt folketingsmedlem for SF.
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Fra 1994 og frem til 2015 var SF repræsenteret i folketinget med en midt- og vestjysk stemme. I 17 år i form af Kristen Touborg og i andre perioder af Steen Gade. Men ved valget i 2015 var SF i krise og røg helt ud af Vestjyllands Storkreds.

Nu er krisesnakken glemt, og i meningsmålingerne står partiet til en lille fremgang. Hvis det smitter af i Vestjyllands Storkreds og Nordjyllands Storkreds, så burde det være nok til, at partiet igen får minimum et midt- og vestjysk medlem af folketinget.

Signe Munk står klar

Alle har selvfølgelig en chance for at blive valgt, men når det er sagt, så peger pilen især på partiets spidskandidat Signe Munk, hvis der falder et mandat i Vestjyllands Storkreds. Hun er næstformand i SF, sygeplejestuderende i København, men har rødder i Viborg, hvor hun også har været medlem af byrådet.

En outsider i Himmerland

I Nordjyllands Storkreds har SF et medlem af folketinget i form af Lisbeth Bech Poulsen. Men denne gang kan hun blive udfordret af en kandidat fra Himmerland-kredsen. Theresa Berg Andersen er 1. viceborgmester i Vesthimmerlands Kommune og fik 1250 stemmer til kommunalvalget. Til sammenligning fik Lisbeth Bech Poulsen 1652 personlige stemmer i hele Nordjyllands Storkreds ved sidste folketingsvalg.

Nu vil Theresa Berg Andersen så prøve kræfter med et folketingsvalg, og det helt store spørgsmål er, om hun kan hente stemmer andre steder fra en Vesthimmerlands Kommune. Hvis hun kan det, så er missionen om at blive valgt ikke helt umulig.