Fra Folketinget til Fur: Signe Munk flytter tilbage til Jylland

SF’s næstformand Signe Munk står til at komme ind i Folketinget. Men hun får langt på arbejde. Hun flytter nemlig til Fur.

Efter alt at dømme bliver det et kanonvalg for SF. I meningsmålinger spås de stor fremgang, og partiets næstformand, viborgenseren Signe Munk, kommer med stor sandsynlighed til at få en plads i Folketinget.

- Jeg er selvfølgelig spændt. Det er altid spændende, om meningsmålingerne også gør sig gældende på valgdagen, siger den unge folketingskandidat.

quoteDet er enormt vigtigt, at der er mennesker fra forskellige steder i landet i Folketinget

Signe Munk, Folketingskandidat, SF, Vestjyllands Storkreds

Signe Munk har de seneste år boet i København, men nu er der nyt på boligfronten. Næstformanden flytter tilbage til landsdelen, når hun flytter sammen med sin kæreste på Fur.

Det betyder altså også, at hun kommer til at få langt til arbejde, når hun formentlig får en plads i Folketinget.

- Der er selvfølgelig lidt langt fra Fur til København, men det bliver noget med at pendle frem og tilbage, siger Signe Munk.

Vigtigt med geografisk fordeling i Folketinget

Som Folketingsmedlem skal man som regel bruge mellem to og tre dage om ugen på Christiansborg. Og selvom det er en tur på omkring fem timer, er Signe Munk glad for, at hun skal bo på Fur.

- Jeg har længe gerne ville tilbage til Jylland. Og så synes jeg, det er enormt vigtigt, at der er mennesker fra forskellige steder i landet i Folketinget, siger hun.

For SF, og for Signe Munk især, har klimaet været et vigtigt emne i valgkampen. Hun siger derfor også, at hun i så vid udstrækning som muligt vil tage det klimavenlige valg, når hun skal frem og tilbage mellem Fur og København.

SF står ifølge Ritzau Index til at få 8,3 procent af stemmerne. Til valget i 2015 fik de 4,2 procent.