SIF har underskud på 4,8 millioner

Regnskabet for superligaklubben Silkeborg IF's første halvår af 2014 er en skuffelse. Et underskud på 4,8 millioner kroner gør, at selskabet nedjusterer forventningerne til årets resultat med flere millioner.

Nicolaj-Agger.jpg

Silkeborg IF har fået en svær start på denne sæson i Superligaen. De har ikke formået at score i de først fem kampe, og nu fremlægger investeringsselskabet bag superligaklubben et underskud på 4,8 millioner kroner, der gør, at selskabet nedjusterer forventningerne til regnskabsåret efter et skuffende første halvår.

Årsagen til nedjusteringen findes hovedsaligt i feriepengesagen, hvor adskillige danske topklubber er blevet pålagt at udbetale feriepenge til spillerne.

- Feriepengesagen blev dyrere, end vi forventede, og desuden har vi anlagt en forsigtig vurdering i forhold til vores indtjening på sponsorer, tv og entré, da det i høj grad er afhængig af vores sportslige resultater, siger den administrerende direktør Kent Madsen med henvisning til SIF's foreløbige sidsteplads i Superligaen.

Reddet af ejendomme

Silkeborg IF Invest A/S er det fulde navn på investeringsfirmaet, der driver fodbolden. Og det er fodbolden, der er ansvarlig for selskabets samlede underskud, mens udljening af ejendomme, der er selskabets anden gren, holder gang i hjulene.

Selve fodboldafdelingen står isoleret set for et underskyd på 12,1 millioner kroner, mens udlejningen af boliger giver et overskud på 7,3 millioner kroner i det første halvår. Omsætningen i dette første halvår af 2014 var 26,9 millioner kroner, hvilket er et fald på 9,1 millioner kroner i forhold til samme periode i 2013.

- Halvårsresultatet illustrerer, hvor vigtigt det er at få tidssvarende faciliteter til fodbold. Derfor er halvårets vigtigste begivenhed, at vi nåede i mål med finansieringen af JYSK Park, så byens nye stadion kan stå klar til indvielse i 2016, siger Kent Madsen.

Den nye JYSK Park kommer til at huse 10.000 tilskuere med 6.000 siddepladser, og prisen lyder på 120 millioner kroner.