SIF-chef: Jeg er ikke Kent Nielsens Pinocchio-dukke

Silkeborg IF’s midlertidige cheftræner, Michael Hansen, vil have lov til at gøre tingene på sin helt egen måde.

Se videopodcasten med Silkeborgs IF’s midlertidige cheftræner, Michael Hansen nederst i artiklen her.
Se videopodcasten med Silkeborgs IF’s midlertidige cheftræner, Michael Hansen nederst i artiklen her.

- Jeg har ikke talt med Kent Nielsen endnu. Måske kommer jeg til at gøre det. Jeg ved, han er der, hvis jeg har brug for at snakke eller sparre med ham. Men jeg gør det på min måde. Og det var betingelsen, da jeg sagde ja til jobbet.

Sådan lyder det fra Silkeborg IF’s cheftræner Michael Hansen. Den 47-årige træner har sagt ja til en lidt speciel konstruktion. For han ved, at uanset hvor godt, han gør det, så har han kun jobbet indtil næste sommer, hvor den tidligere europamester, Kent Nielsen, tager over.

Efter fyringen af Peter Sørensen midt i august hyrede Silkeborg IF Kent Nielsen, der bl.a. har en fortid i AaB, Brøndby, Horsens og OB. Men på grund af en kompliceret ankeloperation kan han først træde til næste sommer.

- Jeg skulle lige bruge nogle timer til at tænke mig om, da Silkeborg ringede og gav mig muligheden. Jeg ville have helt frie hænder. Jeg ville ikke være en Pinocchiodukke for Kent Nielsen. Og det er jeg heller ikke. Jeg gør det, som jeg vil.

- Men det kan sagtens være, at der kommer et tidspunkt, hvor jeg vil sparre med Kent Nielsen. Hvis eksempelvis vi skal tegne en tre-årig kontrakt med en spiller i vinterpausen, er det jo tåbeligt ikke at tage Kent Nielsen ind over, for det er ham, der kommer til at stå med ansvaret om lidt, fortæller Michael Hansen i videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Tænker ikke så meget på oprykning

Silkeborg IF er inde i en god stime. Med fire sejre på stribe. Men det får ikke Michael Hansen til at læne sig tilbage og sige, at nu går alt nok af sig selv fra nu.

- Jeg tænker nok ikke så meget på at rykke op i Superligaen. Jeg tænker nok mere på at vinde hver gang. Men hvis jeg vinder mange kampe, så rykker jeg selvfølgelig op. Der skal hårdt arbejde, lidt held og sådan nogle perioder, som den vi er inde i nu, til for, at vi rykker op. Der er to til tre andre hold, der er mindst lige så gode som os, understreger Michael Hansen.

Overtog en ramt flok

Han kom selv til Silkeborg som 18-årig og spillede over 200 kampe for klubben. Og derfor vil en oprykning naturligvis betyde meget for ham. Men det kræver noget arbejde, inden Silkeborg kan skrive Superliga på cv’et igen.

- Jeg kunne mærke, at det var en ramt flok, jeg overtog. En nedrykning er forfærdelig slidsomt for alle, også spillerne. Jeg kunne mærke, at der var noget galt med spillernes selvforståelse. De var ikke helt parat til at yde det arbejde, der skulle til for at komme tilbage i Superligaen.

- De kunne faktisk ikke forstå, at de ikke allerede var tilbage i Superligaen. Men jeg synes, at der er blevet arbejdet godt på det seneste, og det er klart, at jeg vil gøre alt for at få Silkeborg tilbage. Men det vigtigste er, at jeg afleverer et hold, som Kent Nielsen kan arbejde videre med, fortæller Michael Hansen.

Se og hør videopodcasten Fodboldfamilien herunder:

31:40
Det nyeste afsnit af Fodboldfamilien.