SIF-anfører indstiller karrieren øjeblikkeligt

Efter eget ønske har Silkeborg IF-forsvareren Thorbjørn Holst valgt at ophæve sin kontrakt og indstille karrieren med øjeblikkelig virkning.

Foto: Silkeborg IF
Foto: Silkeborg IF

Han har helt mistet lysten til at fortsætte, så det var ikke længere en mulighed. 29-årige Thorbjørn Holst har spillet sin allersidste kamp for sin barndomsklub Silkeborg IF, og forsvareren har fået ophævet sin kontrakt med øjeblikkelig virkning.

- Jeg har haft det svært gennem en længere periode. Jeg har følt mig stresset og udkørt. Det er gået ud over min generelle trivsel og det har fyldt meget, både uden for banen og i forhold til at passe den enkelte træning og kamp.  Jeg har ikke kunnet finde glæden overhovedet, heller ikke selv om vi har vundet.  Jeg er klar over, at det er en dramatisk beslutning, og jeg er bevidst om, at jeg har truffet den på et uheldigt tidspunkt for SIF. Men jeg er nødt til at være ærlig overfor både SIF og mig selv, og da jeg føler mig ude af stand til at være den jeg bør være for klubben, holdkammerater og mig selv, giver det ingen mening at fortsætte, siger Thorbjørn Holst på klubbens hjemmeside.

Dårlig timing
Silkeborg IF har indvilget i at ophæve Thorbjørn Holsts kontrakt, fordi hans beslutning er yderst velovervejet, og fordi det er så brændende et ønske for spilleren.
Men klubben ærgrer sig over Thorbjørn Holsts beslutning, og timingen passer også yderst dårligt set i forhold til et meget vigtigt forår for klubben.

- Når det ikke er muligt at træne og spille kampe for Thorbjørn, har vi kun kunnet gøre én ting, nemlig at imødekomme hans ønske. Det er jo ikke kun en skade af fysisk karakter. Vi har talt tingene meget grundigt igennem med Thorbjørn og også præsenteret ham for andre muligheder end et karrierestop nu og her. Thorbjørn har imidlertid ikke kunnet se anden udvej, og det respekterer vi naturligvis. Vi ved, at han ikke havde truffet beslutningen, hvis ikke det havde været allersidste udvej. Vi kan ikke takke Thorbjørn nok for indsatsen gennem alle årene, og vi håber det bedste for ham på den videre færd i livet, siger SIF's sportschef Jesper Stüker.

Barndomsklub og endestation
Thorbjørn Holst har spillet for klubben siden drengeårene, og siden 2007 er han noteret for 191 kampe.

- Jeg har haft mange gode stunder og oplevelser i SIF og klubben har været en vigtig del af mit liv. I den senere tid har jeg imidlertid følt mig mere og mere presset, men gået med det selv.  Tankerne gik allerede i sommer på, hvorvidt jeg skulle fortsætte med at spille fodbold. Dengang valgte jeg at forlænge kontrakten med SIF med håbet og troen på at kunne genfinde glæden, siger Thorbjørn Holst.

Hvad der nu skal ske for den unge fodboldspiller er stadig uvist. Han har nemlig ikke lagt nogen planer for fremtiden endnu.

- Nu står jeg et sted i mit liv, hvor jeg for første gang ikke lige ved, hvad jeg skal - og jeg håber og tror på, at det kan give mig anledning til at mærke efter, hvad der er det helt rigtige for mig. Jeg håber, at omgivelserne vil forstå og respektere min beslutning. Jeg ønsker alle i SIF det allerbedste - og især held og lykke i oprykningskampen, siger Thorbjørn Holst på klubbens hjemmeside.