Siemens-tillidsmand tror på bedre tider trods stor fyringsrunde

På sigt tror jeg, at vi får masser af lave, siger fællestillidsmand Jens-Jørgen Nico Sørensen.

Fællestillidsmand Jens-Jørgen Nico Sørensen.
Fællestillidsmand Jens-Jørgen Nico Sørensen.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Selv om Siemens Gamesa netop har varslet fyringen af 600 medarbejere i Danmark, er der formentlig lysere tider på for vindmøllekoncernen med hovedsæde i Brande.

Det siger koncernens fællestillidsmand i Danmark, Jens-Jørgen Nico Sørensen.

- Vi har i et stykke tid vidst, at der ville ske noget med vores landmølle-division. Det er altid problematisk, men på sigt tror jeg, at vi får masser at lave igen. Vi kan allerede se i vores produktion, at vi får mere at lave om et år eller to, siger han til TV MIDTVEST.

Omkring 340 af de 600 fyringer rammer i hovedsædet i Brande. Tillidsmændene skal nu forhandle betingelserne for fyringerne på plads, og Jens-Jørgen Nico Sørensen håber samtidig på, at det kan lykkes at få nedbragt antallet af fyringer.

- Jeg ved ikke, om det er muligt, men vi håber, siger han.

Siemens Gamesa understregede torsdag i en pressemeddelelse, at fabrikkerne i Brande og Aalborg stadig vil bestå - trods de mange fyringer.

- Dette (fyringerne, red.) ændrer på ingen måde vores overbevisning om, at vores industri har særdeles gode fremtidsudsigter med den store udfordring med at drive den grønne energiomstilling, der ligger foran os, lød det fra administrerende direktør Andreas Nauen.

0:58