Opdateret: Nødvendige massefyringer i Engesvang

Vindmøllefabrik i Engesvang er for lille og lever ikke op til fremtidens krav

michael_hannibal.jpg

Mere end ti års produktion af vindmølle-vinger i Engesvang sluttede i dag for cirka 430 Siemens medarbejdere, der her til morgen fik besked på, at de var fyret.

Virksomheden lukket og slukker fordi den ikke lever op til fremtidens produktionskrav. Det siger Michael Hannibal der er Global havmøllechef hos Siemens Windpower.

- Fabrikken er for lille. Rammerne er simpelthen for små i forhold til de vinger der skal produceres, konstaterer Siemens chefen.

Virksomheden husede tidligere LM Glasfiber, som måtte indstille produktionen i 2003. I 2006 købte Siemens bygningerne og genoptog produktionen af landbaserede vindmøllevinger.

Nu er det så slut med Siemens i Engesvang. I stedet vil virksomheden koncentrere sig om afdelingerne i Brande og Aalborg. Men generelt er produktionen i Danmark presset af globaliseringen.

- Væksten er uden for Europa. Derfor er vi nødt til at producere der, hvor rammerne er bedst og hvor der er de lavest muligt omkostninger for de kunder vis skal producere til, siger Michael Hannibal.

Efter lukningen i Engesvang har Simens cirka 6.500 medarbejdere i Danmark.

Chokket over fyringerne har knap nok lagt sig i fagforeningen 3F, som allerede er gået i gang med at forhandle fratrædelsesordninger og overflytningsordninger for medarbejderne. Det oplyser Henning Vestbjerg Pedersen, der er formand for 3F Midtjylland.

- Vi håber så mange som muligt kan ansættes andre steder i Siemens-koncernen. Men ellers er jeg fortrøstningsfuld i forhold til at finde jobs til medarbejderne andre steder i landsdelen. Vi oplever store flaskehals-problemer i visse dele af industrien, så der burde være plads til de dygtige folk fra Siemens i Engesvang, siger formanden til TV MIDTVEST.