Sidste prøvestande udlejet i Østerild

De sidste to ledige testpladser i vindmølleparken i Østerild er nu udlejet.

Oesterild_Moelle-demo.jpg

Danmarks Tekniske Universitet har nu udlejet de sidste to ledige prøvestande på det nationale testcenter Østerild. Det skriver universitet i en pressemeddelelse.

Det er Vestas og det franske selskab, EDF Energies Nouvelles, der har fået fingre i de sidste testpladser.

Testcenter Østerild, der i alt har syv testpladser, bruges til at afprøve særligt store vindmøller. De to tilbageværende pladser har stået tomme, siden testcenteret i 2012 blev indviet.

- At interessen kommer nu, skyldes formentlig primært, at branchen for alvor er ved at ryste krisen af sig, og der er mere optimisme. Det betyder, at investeringer i nye og større vindmøller øges, og at der igen fokuseres mere langsigtet, forklarer viceinstitutdirektør Peter Hjuler Jensen fra DTU Vindenergi.

Vestas har allerede rådighed over to pladser på testområdet og vil bruge den tredje til at afprøve og videreudvikle deres vindmøller. EDF er ny hos Østerild Testcenter og vil bruge prøvestanden til at afprøve og videreudvikle den vindmølle, som de forventer at bruge til planlagte havvindmølleparker i Frankrig.

Også Siemens og den kinesiske møllevirksomhed Envision har hh. tog og en pladser i vindmølleparken, der nu er fyldt op.

Også den administrerende direktør i Vindmølleindustrien glæder sig over, at de sidste pladser er blevet udlejet:

- Det er en rigtig glædelig nyhed, at testcenteret i Østerild nu melder udsolgt. De fysiske rammer i Østerild er helt unikke, og det er nu atter med til at fastholde og tiltrække store internationale aktører til Danmark og den danske vindindustri, siger Jan Hylleberg i en pressemeddelelse fra Vindmølleindustrien.

Vestas og EDF vil kunne overtage deres prøvepladser i begyndelsen af 2015.