SF'er højtrespekteret i Folketinget

Folketingsmedlem Steen Gade, som er valgt for SF i Silkeborg, er én af de mest respekterede politikere på Christiansborg. Det viser en ny undersøgelse.

ValgplakatSteenGade_0.jpg

Et bredt udsnit af folketingsmedlemmer fra Enhedslisten hen over midten til Dansk Folkeparti er af Ugebrevet A4 blevet bedt om at nævne op til fem af deres politiske kollegaer uden for deres eget parti, som de har størst respekt for.

Venstres Bertel Haarder kom ind på undersøgelses førsteplads, mens nummer to på folketingsmedlemmernes respekt-barometer er SF's veteran Steen Gade, der er valgt i SIlkeborg-kredsen. Folketingets formand, socialdemokraten Mogens Lykketoft, løber med en tredjeplads. Det skriver Ugebrevet A4.

Grundig politiker

Med 15 stemmer sætter SF's Steen Gade sig på en sikker andenplads.

- Steen Gade har et stort hjerte for demokratisnakken i samtalen og udviklingen af demokratiet. Han er altid interessant at tale med. Han har været med til at stifte Nyt Europa og tager stadig nye initiativer. Han er en grundig politiker og et ordentligt menneske. Steen er solid på alle måder, siger Simon Emil Ammitzbøll, der valgte at give sin stemme til Steen Gade, til Ugebrevet A4.

Steen Gade sætter stor pris på sine kollegaers tillid og respekt.

- Jeg lægger vægt på, at man skal høre, hvad folk siger, og tænke på, hvad de mener. Jeg ved, at folketingsmedlemmer sidder i Folketinget, fordi de gerne vil noget. Jeg kender jo Folketinget som et hus, der er befolket af mennesker optaget af det politiske arbejde og folk, der gerne vil gennemføre noget. Det er derfor, de er i politik, siger han.

Ud over Steen Gade er også andre folketingspolitikere med midt - og vestjyske aner at finde på listen. Herunder venstrepolitikerne Ellen Trane Nørby, næstformand Kristian Jensen og Esben Lunde Larsen.