SF: Viborg Kommune skal have hjælp til opgør med konkurrencestaten

SF og S i Viborg byråd vil gøre op med kommunen som en konkurrencestat, hvor offentlig velfærd er sat under kontrol og styring.

01032014_signe_munk.jpg

SF og socialdemokraterne i Viborg byråd vil gøre op med kommunen som en konkurrencestat, hvor offentlig velfærd er sat under kontrol og styring med New public mangement. Således skriver de i en mail til TV MIDTVEST.

 

Partierne vil have tillid til medarbejderne, mindre registrering og fokus på trivsel tilbage i den kommunale velfærd. Signe Munk, der er næstformand i SF er begejstret for tiltaget og kalder det et vigtigt skridt i forandringen af den offentlige sektor.

Næstformanden ønsker desuden at give byrådet en håndsrækning fra Christiansborg med afbureaukratiseringen.

- Vi har en offentlig sektor som er økonomisk klemt, men den er også klemt på formål, ledelse og fokus. En del af problemet er for meget registrering og regler. Vi har i mange år snakket om at komme den her udvikling til livs med afbureaukratisering osv., men det er ikke sket, nu skal der handling bag ordene, siger hun.

 

SF’eren forslår konkret, at der ligesom for den private sektor oprettes et eller flere såkaldte ”virksomhedsfora” for offentlige sektor.

Her skal man ifølge Signe Munk kunne foreslå en regel ophævet. Dermed skal den myndighed der har fastsat reglen enten fjerne den, justere den eller forklare, hvorfor de ingenting gør.

 

- Udfordringen med at få afbureaukratisering og åndssvage regler afskaffet er, at de også strander i udvalgsbehandlinger og processer i folketinget. Afbureaukratiseringen skal derfor ikke komme fra Christiansborg eller igennem en masse processer, men komme nede fra og effektivt fjernes, hvis en regel ikke kan forsvares, understreger Signe Munk.