SF: Ny havvindmøllepark ved Ringkøbing

SF foreslår to nye havvindmølleparker. Den ene skal placeres ved Ringkøbing.

havmollerjepe.1.jpg

SF indtager valgkampens 17. døgn med et forslag om to nye havvindmølleparker, der skal placeres ved vestkysten - den ene ved Ringkøbing. 

- Vi er nødt til at sænke vores CO2-udslip, for naturen kan ikke bære, at vi bliver ved med at fyre med kul, olie og naturgas. Vi har en fælles forpligtelse for klimaet. Vi handler ikke blot på vor generations vegne, men også for de fremtidige generationer, så vi skal sætte mere fart på den grønne omstilling, siger hun.

De to nye havvindmølleparker vil være et stort skridt mod at nå Danmarks mål om 100 procent vedvarende energi i boliger, virksomheder og institutioner om 20 år. Men de vil også skaber masser af jobs, mener Pia Olsen Dyhr.

SF vurderer, at hver af de to vindmølleparker i byggeperioden på cirka to år vil skabe 3-4000 tusinde jobs. - Udbygningen af vindenergien er et skoleeksempel på, at vi kan skabe nye arbejdspladser samtidig med, at vi tager et kæmpe skridt frem imod et grønnere Danmark. Så det er bare med at komme i gang, siger Pia Olsen Dyhr.

Fakta: Det foreslår SF

  • Der skal bygges to nye havvindmølleparker på hver 400 MW. Altså 800 MW i alt.
  • Den ene kan placeres ud for Esbjerg ved Horns Rev - det bliver så Horns Rev IV. Den anden ud for Ringkøbing, som den første i dette område. Det er de mest egnede ledige placeringer.
  • Den ene park skal være færdig cirka 2024 og den anden cirka 2029, så der bliver tale om en nogenlunde glidende overgang fra det tidspunkt, hvor Kriegers Flak er færdig. Det er også en fordel for industrien.
  • De nuværende havvindmølleparker bliver finansieret gennem den såkaldte PSO-betaling, som er en afgift, der betales over elregningen. Sådan skal det også være i fremtiden.