SF: Handicappede har ret til sex

Kommunen skal hjælpe handicappede med at bestille en prostitueret. Det mener SF's byrådspolitiker Søren Gytz Olsen.

200612bordel.jpg

- Politisk profileringssag.

Sådan lyder ordene fra Søren Gytz Olesen (SF), efter at Viborg Kommunes socialudvalgsformand Mette Nielsen (S) har meldt ud, at det ikke er Viborg Kommunes opgave at bestille en prostitueret til de handicappede.

Handicappede har samme behov

Søren Gytz Olesen er meget uenig i socialudvalgsformandens udmelding.

 - Det er bemærkelsesværdigt, at Mette Nielsens moral skal danne standard for, hvordan handicappede menneskers seksuelle behov må og ikke-må tilfredsstilles. Handicappedes behov er præcis som alle andre menneskers behov, og vi har som kommune en forpligtelse til at hjælpe vores handicappede bedst muligt, herunder også på det seksuelle område, siger SF's Søren Gytz Olesen og fortsætter:

- Der er en gruppe mennesker der kommer stærkt i klemme, hvis kommunen ikke kan hjælpe dem. Vi skal ikke gøre denne sag til en politisk profileringssag. Området har været reguleret af god sundfornuft i årevis, og sådan bør det være fremover.

Det var i går et enigt socialudvalg, som besluttede, at det ikke længere skal være muligt at få en af kommunens ansatte til at ringe efter en prostitueret.

2:16
Handicappede i Viborg Kommune kan ikke længere få hjælp af kommunens ansatte til at ringe efter en prositueret. Det vedtog et enigt Socialudvalg i aftes. Men flere byrådskollegaer er uenige.