SF-frontfigur forlader sit parti

Efter ti år forlader SF-frontfiguren Peder Sørensen sit parti og bliver løsgænger i Ringkøbing-Skjern Byråd.

Ringkoebing-Skjern_Kommune.jpg

De rødes frontfigur gennem ti år i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, Peder Sørensen, forlader sit parti. Han har mistet troen på det politiske projekt. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Han bliver i stedet løsgænger i byrådet, og derfor går byrådsgruppen nu fra tre til to personer.

Det er lang tids utilfredshed med den landspolitiske linje, der får Peder Sørensen til at trække sig.

- Jeg har virkelig brugt mange kræfter på at overveje, om det nu er det rigtige at gøre, men min konklusion er, at jeg ikke tror på projektet, og derfor ser jeg ingen anden udvej, siger Peder Sørensen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Også lokalpolitisk har der været uenigheder, men Peder Sørensen afviser, at de uenigheder har noget at gøre med hans beslutning.

En fremtid i et andet parti

Meldingen kom han med på SF’s generalforsamling mandag aften, og det kom som lidt af en bombe for SFs formand Jørgen Rabjerg. Han ærgrer sig over Peder Sørensens farvel til partiet.

- Der er lige nogle ting, vi skal have vendt. Det er helt nyt for mig, men jeg har respekt for hans beslutning, selv om det er beklageligt, at SF mister sin plads i økonomiudvalget, siger formanden til dagbladet.

Peder Sørensen vil ikke afvise, at han kunne have en fremtid i et andet parti.