Sexoverfald på kristen skole

Politiet har sigtet en mand for forsøg på voldtægt mod en 13-årig pige på Midtjyllands Kristne Friskole.

Midtjyllands_Kristne_Friskole2.jpg

Politiet efterlyser vidner til et sexoverfald på Midtjyllands Kristne Friskole. En afrikansk udseende mand med italienske ID-papirer er anholdt i sagen. Han er sigtet for forsøg på voldtægt og bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag eftermiddag.

Klokken 15.40 fik politiet anmeldelse om, at en 13-årig pige var blevet overfaldet på friskolen. I følge den foreløbige forklaring, låste den 13-årige pige sig ind i køkkenet på skolen.

- Hun forklarer, at hun bliver overfaldet af en afrikansk udseende mand, der tvinger hende til at trække gardinerne for. Derefter bliver hun skubbet eller slået omkuld, så hun slår hovedet i gulvet og besvimer. Da hun vågner, er hendes bluse skåret eller klippet op og manden er forsvundet, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra politiet i Herning. 

Pigen blev fundet af rengøringskone i skolens køkken.

Mand anholdt

I følge pigens forklaring, så er manden 30-40 år. Afrikansk udseende med mørk hud og sort hår. Han talte gebrokkent dansk og så havde han mørk trøje, blå cowboybukser og mørk tophue på. Pigen har også forklaret, at manden stod med en lang køkkenkniv.

I nærheden af Midtjyllands Kristne Friskole mødte politiet en mand, der svarede til signalementet. Han har italienske ID-papirer, og har forklaret, at han er i Herning for at besøge sin bror.

Manden er nu anholdt og bliver fremstillet i grundlovsforhør senere torsdag.

Ingen skader

Selv om der både var forældre, lærere og elever på skolen, så er der i følge politiet ingen, der har set manden på skolen.

- Pigen fastholder hårdnakket sin forklaring. Vi vil gerne i kontakt med vidner, der kan have set en mørk mand på eller i nærheden af skolen, siger Henning Præstegaard.

Pigen er blevet undersøgt af læger. Hendes trøje er sprættet op. Der ud over har hun ingen fysiske skader. I følge politiets retsmedicinere kan overfaldet sagtens være sket, selvom der ikke er fysiske tegn på overfaldet.