Sexlegetøj hitter mere og mere

Markedet for sexlegetøj vokser eksplosivt i disse år. Sexolog forklarer det med, at sex og sexlegetøj er blevet mindre forbudt og mere okay at snakke om.

Mathilde Mackowski er stifter af onlinebutikken Sinful.
Mathilde Mackowski er stifter af onlinebutikken Sinful.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Sexlegetøj bliver mere og mere populært. Og det kan de godt mærke hos nordens største forhandler af sexlegetøj, Sinful. For der har de nemlig travlt med at pakke ordrer hver eneste dag.

- Det er meget normalt, at vi ligger på de her 2000 ordrer om dagen. Og det viser også, at der er rigtigt mange nysgerrige mennesker i Skandinavien, siger Mathilde Mackowski, som er stifter af onlinebutikken Sinful. Butikken har hovedsæde i Åbyhøj, men Mathilde Mackowski er født og opvokset i Silkeborg, hvor hun også bor i dag.

Siden hun startede Sinful i 2008 sammen med en makker, er det bare gået fremad. Tre gange har Sinful modtaget Børsens Gazellepris, sidste år fik de E-handelsprisen, og hvert eneste år er sexlegetøjet rykket ind i flere og flere soveværelser.

- På en måde har det fået en helt almindelig blåstempling. Der er sket en naturliggørelse af sexlegetøjet de seneste ti år, siger Mathilde Mackowski.

Stigende tendens

Den tendens genkender Christina Tatarczuk fra sit arbejde som sexolog og parterapeut i Viborg.

- Jeg kan se, at der er blevet et øget brug af sexlegetøj. Det er blevet mere almindeligt, så folk i alle aldersgrupper og begge køn bruger sexlegetøj, siger Christina Tatarczuk.

Ifølge hende kan sexlegetøjet for nogle være mere end blot et pift til livet i dobbeltsengen.

- De yngre gør det måske, fordi det er noget sjovt og noget frækt, men jo ældre man bliver, og jo flere ting der kan forstyrre seksualiteten – der er rigtigt mange mænd, der, når de når en vis alder, begynder at få lidt rejsningsproblemer og nogle bliver impotente. Det kan sexlegetøjet gå ind og kompensere for, og derfor ser jeg også, at de ældre tager sexlegetøjet i brug, siger Christina Tatarczuk.

Selvom ordrerne bliver ved med at strømme ind hos Sinful, og at niveauet af køb af sexlegetøj har ramt et eksplosivt niveau, så forudser Mathilde Mackowski, at salget af sexlegetøj kun går en vej. Og det er op.

- Jeg tror, 2018 bliver det år, hvor sexlegetøj kommer til at gå fuldstændigt mainstream. Jeg tror, vi til jul kommer til at se julekalendere med sexlegetøj i. Også i de helt almindelige butikker som Illum og Magasin. Måske endda i Dansk Supermarkeds butikker, siger Mathilde Mackowski. 

2:05
Hos onlinebutikken Sinful kan de mærke, at sexlegetøj bliver mere og mere populært.