Sexdømt underviste ridepiger

Dansk Ride Forbund er langt fra tilfreds med, at Struer Rideklub har haft en sexdømt svensker tilknyttet. Klubben erkender, at man kendte til mandens fortid.

150609RideklubStruer.jpg

Dansk Ride Forbund er meget utilfreds med, at Struer Rideklub har haft en sexdømt mand tilknyttet som freelance-ridelærer.

- Både Dansk Ride Forbund og Danmarks Idrætsforbund tager stærkt afstand for Struer Rideklubs ansættelse af vedkommende, fortæller generalsekretær Jens-Erik Majlund til TV MIDTVEST.

Dømt for flere seksuelle forhold

Sagen drejer sig om en 39-årig, svensk mand. Ifølge Dagbladet Holstebro-Struer blev han i 2008 idømt 3,5 års fængsel i hjemlandet for voldtægt af en 13-årig pige på et hotel i 2007. I 1998 blev han dømt for groft seksuelt misbrug af en 12-årig. Og i 2007 var det en 14-årig, der blev udsat for seksuelt misbrug. Alligevel har han været tilknyttet Struer Rideklub i godt to måneder.

- Hvis den dom. han har fået, var faldet i Danmark, var Danmarks Idrætsforbund trådt ind i sagen med det samme, og klubben ville være blevet pålagt at ophøre ansættelsesforbundet, men da dommen er afsagt i Sverige, har hverken vi (Dansk Ride Forbund, red.) eller DIF (Danmarks Idrætsforbund, red.) mulighed for at gribe ind, forklarer Jens-Erik Majlund.

Rideklub: Kendte ikke sagens fulde omfang

TV MIDTVEST har været i kontakt med formanden for Struer Rideklub, Carina Ågotnes, som fortæller, at den 39-årige svensker ikke længere må undervise i klubben.

- Klubben var bekendt med ridelærerens fortid, men sagens fulde omfang er først nu gået op for bestyrelsen, og derfor må ridelæreren ikke længere undervise børn, siger hun.

Dansk Ride Forbund skal på et bestyrelsesmøde den 15. juni tage stilling til, om sagen skal have konsekvenser for Struer Rideklub.