Sexanmeldt præst har været i flere af landets teenage-kirker

I dag er han sexanmeldt, men tidligere fandt den tidligere præsts populære teenagekoncepter vej til flere byer i landet.

Mens anmeldelserne om en frikirkepræsts sexmisbrug i en frikirke i Silkeborg fra 2006 til 2011 og efterfølgende i Florida hober sig op, viser det sig nu, at han tidligere har været ansat som teenageleder i Pinsevækkelsens Børne- og Ungdomsforening (PBU) i Horsens.

- Antallet af unge voksede markant, mens han var i Horsens, forklarer Michael Tangstad, der er landsleder i PBU i dagens metroxpress.

Han oplyser, at præsten havde ansvar for 65 børn, teenagere og unge.

Et år i Horsens
Den nu sexanmeldte præst var ansat fra den 1. august 2005 og et år frem, hvorefter han rykkede til den nu lukkede frikirke i Silkeborg, hvor misbruget umiddelbart efter skulle være begyndt.

- Vi bakker op om og støtter alle, som står frem, siger Michael Tangstad, der oplyser, at PBU lige nu undersøger, hvordan de skal gribe sagen an.

Alle forbindelser til præsten blev droppet i 2008.

Adopterede koncept
Præstens ungdomsarbejde i Horsens var ifølge en artikel på den kristne hjemmeside Udfordringen.dk fra 2006 så godt, at det blev brugt som ‘inspiration til nye teenageklubber i blandt andet Silkeborg, Randers og København, der alle har adopteret’ præstens koncept for teenagearbejde.

PBU i København og Randers afviser at have adopteret hans koncept.

Lederen i Randers, Rune Kærlet-Christensen, fortæller, at man afbrød forbindelsen til præsten, da han som leder i Silkeborg inviterede nogle af de unge fra Randers med på en lejrtur, hvor man skulle spise bræk:

-Siden den dag har vi ikke haft samarbejde med ham. Det var vores held, siger han til metroxpress.

 

Læs mere om PBU på deres hjemmeside


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.