Serie: EM i springning og dressur

TV MIDTVEST dækker den store hestesports-begivenheden i Herning hele ugen - se indslagene her på siden.

200813_HesteEM.jpg

Heste for flere hundrede millioner er i denne uge samlet til EM i springning og dressur, der afvikles på MCH Arena i Herning.

Arrangørerne betegner selv stævnet som Danmarks største sportsbegivenhed i 2013. Der er i alt 230 heste tilmeldt EM-klasserne, og TV MIDTVEST sender fra den store begivenhed hele ugen - vi samler indslagene her på siden.

Konkurrencen går i gang tirsdag - ud over springning og dressur dystes der også i paradressur.

Lørdag

På konkurrencens andensidste dag varmer vi op til det store show lørdag aften. Desuden møder vi Frederikke Strøm, der er flyttet fra Sjælland til Herning for at træne hos landsholdsrytter Thomas Sandgaard.

Fredag

Dagens historier fra EM byder blandt andet på en snak med nogle af de frivillige - og to prinsesser. Vi taler med stævnets protektor prinsesse Benedikte og prinsesse Nathalie.

9:14
Mød blandt andre rytteren Prinsesse Nathalie og hendes mor Princesse Benedikte

Torsdag

I dag ser vi nærmere på konkurrencerne i paradressur. Det er første gang de handicappedes konkurrencer bliver afviklet sammen med spring og dressur ved et EM. Vi følger den 47-årige Liselotte Scharff Rosenhart.

2:40
For første gang er de handicappede ryttere med til det samme europamesterskab som de øvrige ryttere.

Onsdag

Springkonkurrencen er i fuld gang, og vi taler blandt andre med en af de lokale springryttere, Thomas Sandgaard fra Herning.

3:42
Det lykkedes ikke det danske EM-hold i springning at kvalificere sig til videre deltagelse ved VM

Tirsdag

Vi møder blandt andre Bo Bak Andersen, der er med til at bygge dagens springbane. Banen består af 400 dele og forhindringerne er op til 175 centimeter høje.

4:27
I hestesporten er EM i Herning den største begivenhed på verdensplan i hele 2013. I dag begyndte springkonkurrencen.

 

Mandag

I første indslag følger vi forberedelserne, inden konkurrencerne går i gang tirsdag. Vi er blandt andet med til dyrlægekontrol.

2:18
I dag skulle hestene igennem et sidste dyrlægetjek inden EM i dressur og springning i Herning.