Sergei Sviatchenko åbner den største udstilling i 30 år

Kunstneren Sergei Sviatchenkos største udstilling i næsten 30 år kan fra denne uge opleves i Viborg.

sergei.jpg
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Han er et stil-ikon som net-blogger og kåret som Danmarks bedst klædte mand. Efter en pause på 17 år er Sergei Sviatchenko nu tilbage som udstiller i Viborg Kunsthal.

Udstillingen med titlen You giver et indblik i den 64-åriges univers.

- Udstillingen fortæller om vertikale og horisontale forbindelser. Det er forskellige facetter af mit univers, som jeg samler sammen og gerne vil vise, siger Sergei Sviatchenko, da TV MIDTVEST besøger ham og hans nye udstilling.

Den internationalt anerkendte kunstner kom til Viborg fra Ukraine i 1990 og har gennem de sidste 25 år haft adskillige udstillinger i både Danmark, USA, Canada og det meste af Europa.

Den nye udstilling er den første af sin slags i Danmark. Den består af seks forskellige rum og medier som fotografi, collage, tekstil, maleri, film og skulptur.

- Jeg er den type kunstner, som har reflekteret over inspirationer i mit liv og vendt dem til et kunstnerisk udtryk, siger Sergei Sviatchenko.

Det er noget helt særligt for den ukrainskfødte kunstner at udstille i hjembyen, Viborg.

- Det er en fantastisk forbindelse og følelse, jeg har i Viborg, så jeg håber bare, at udstillingen kan fortsætte, griner Sviatchenko.

Udstillingen kan opleves på Viborg Kunsthal frem til 18. juni, og udover at være kunstner er Sergei Sviatchenko også far til fodboldspilleren Erik Sviatchenko.