Sent forår sender bilister i kø hos mekanikeren

Usædvanlig lang kø hos mekanikerne, der ligger vandret for at skifte vinterdæk ud med sommerdæk. Sent forår får skylden.

Foråret lod vente på sig i år. Det skaber nu lang ventetid hos mekanikerne. 

quoteVi møder kl. 04. om morgenen og arbejder ca. til kl. 22 hver aften, for at komme igennem alle sommerdækkene

Lars Jensen, Indehaver, Midtjysk Dæk- og Servicecenter, Herning

Der er kø hos Lars Jensen og Midtjysk Dæk- og Servicecenter i Herning. Lige nu er der 14 dages ventetid på at få skiftet vinterdæk ud med sommerdæk. 

- Vi har rigtig meget at lave lige nu. Vi møder kl. 04. om morgenen og arbejder ca. til kl. 22 hver aften, for at komme igennem alle sommerdækkene, fordi dem vil kunderne gerne have på nu, siger Lars Jensen ejer af Midtjysk Dæk- og Servicecenter i Herning. 

Der er ikke mange timers søvn til Lars Jensen og hans medarbejdere for tiden. De arbejder over for at betjene kunderne med dækskifte. 
Der er ikke mange timers søvn til Lars Jensen og hans medarbejdere for tiden. De arbejder over for at betjene kunderne med dækskifte. 
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Ifølge webportalen Autobutler kører en halv million danskere stadigvæk rundt på vinterdæk. Autobutler har lavet en rundringning, der viser at der er 14 dage eller længere ventetid til at få skiftet dæk hos 62 procent af autoværkstederne i undersøgelsen. 

- Det skyldes jo, at vi har det almindelige arbejde - mekanisk arbejde - som vi skal klare, samtidigt med at vi skal skiftes alles vinterdæk, siger Lars Jensen.   

- Det er lidt vildere i år end andre år, det vil jeg godt indrømme. Det er i hvert fald lang tid siden, vi har haft så travlt her, siger Lars Jensen. 

Det sene forår og efterspørgslen på dækskift falder nu sammen med, at de første feriebilister også gerne vil have klargjort bilen til en lang køretur i sommerferien. 

- Først kommer sommerdækkene, og så kommer sommertjek, som vi kalder det, men i år falder det sammen, fordi vinteren har været så lang, siger Lars. 

Fakta: Derfor er det en god ide at skifte dæk med årstiderne