Senioranalytiker: Hele B&O kan snart være solgt

Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, vurderer, at den kineske rigmand Qi Jianhong har taget et stort skridt mod at købe hele B&O.

morten_imsgard-wide.jpg

- Det er umuligt at sige, hvornår hele B&O bliver solgt. Et salg af hele virksomheden kan have været tæt på i de seneste dage.

Således vurderer Morten Imsgard situationen, efter det her til aften kom frem, at den kineske rigmand Qi Jianhong – manden bag Sparkle Roll Group – har købt yderligere 13,1 procent af aktionerne i Bang & Olufsen. Kineseren ejer i forvejen 5,6 procent af aktierne, og derfor ryger hans andel op i 18,7 procent af Struer-virksomheden.

- Den kinesiske rigmand har taget et stik hjem i forhandlingerne i dag. Han har fjernet den største aktionær og er nu selv den største aktionær. Men det ville have været mest logisk, om kineseren havde købt hele B&O i dag, siger Morten Imsgard.

Rygterne om en mulig kinesisk overtagelse af B&O har stået på siden efteråret, og Qi Juanhong har i mellemtiden afleveret et købstilbud. Hvis Qi Juanhong skal overtage resten af aktieandelen, skal han bestyrelsen i B&O overbevises, spår Morten Imsgard.

 

2:06
Se hele interviewet med Morten Imsgard her.

- Qi Jianhong og Sparkle Roll kan godt købe B&O bid for bid nu. Når han ikke har købt hele selskabet i dag, er det fordi, at ikke alle aktionærer vil sælge til kurs 85. Det er nu nødvendigt for kineseren, at han får bestyrelsens hjælp til at overbevise de små aktionærer, hvis han skal kunne købe hele B&O. Formentlig vil bestyrelsen kun nikke ja til en kurs, der er tættere på 100 end på de 85. Men der er ingen tvivl om, at der er nogle aktionærer, der har fået noget at tygge på efter kineserens køb i dag.