Delfinen fra Agger: Sendt med varevogn til kursus og opsprætning i København

Den er død, men har stadig flere vigtige gøremål. Derfor blev den hvidnæsede delfin i dag smidt bag i en varevogn og sendt på en lang rejse.

Den strandede delfin ved Agger.
Den strandede delfin ved Agger.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Der var dømt hårdt arbejde for medarbejdere fra naturstyrelsen og dagens gæst fra naturhistorisk museum i København.

0:26
Dagens opgave bestod i at fragte det døde dyr fra en trailer til bagagerummet i en varevogn. 

Den flere hundrede kilo tunge og tre meter lange hvidnæsede delfin skulle læsses fra en trailer og op i den varevogn Konservator Mikkel Høegh Post havde med fra hovedstaden. En strandet delfin er ikke et særsyn, men hos Statens Naturhistoriske Museum forventer man at få ekstra glæde af delfinen. 

- Den er i god stand, selvom den har været død lidt tid kan man stadig se alle træk på den. Den er derfor oplagt at bruge til kursusformål, siger Mikkel Høegh Post, Konservator, Statens Naturhistoriske Museum. 

Efter en omgang flyttearbejde og øvelse i samarbejdet mellem de lokale vestjyder og dagens gæst fra hovedstaden lykkedes det at få delfinen flyttet til rette location i bagagerummet inden turen til København. Udover at være centrum på diverse kurser er delfinens fremtidige skæbne allerede bestemt. 

- Vi undersøger den, kigger på dens organer og ser på sundhedstilstanden. Det kan give os et billede af det liv en delfin lever. Bagefter skærer vi den op, smider kødet ud, så skal delfinens skelet i vand. Når det er renset bliver det en del af vores samling, fortælling Mikkel Høegh Post. 

Statens Naturhistoriske Museum har stor erfaring med at håndtere dyr som den strandede delfin fra Agger. I Danmark gemmes alle skeletter fra strandede dyr på museet i København. 

2:30
En hvidnæset delfin er i forbindelse med nytårsstormen strandet ved Høfde 90 ud for Agger.