Anklager efter dom mod dækmilliardær: - Sender et klart signal

Seks års fængsel er en passende straf til Bent A. Nielsen, mener anklager. Selv nægter dækkongen sig dog skyldig i sagen sammen med en medtiltalt revisor.

0:56
Her kan du se dommen blive læst op ved Retten i Viborg.

Dommen på seks års fængsel til dækkongen Bent A. Nielsen i en sag om bedrageri for 493 millioner kroner er en tilfredsstillende straf.

Det mener anklager hos bagmandspolitiet Martin Stassen.  

- Med dommen i dag bliver der sendt et klart signal om, at alvorlige tillidsbrud, som der er tale om her, har en mærkbar konsekvens.

- Vi har fået domfældelse efter den tiltale, der er rejst, så det er gået, som vi har påstået, siger Martin Stassen.

Får konfiskeret 73 millioner kroner

76-årige Bent A. Nielsen var tiltalt for at have trukket 73 millioner kroner ud af dækvirksomheden Genan og brugt dem til private formål som køb af lejlighed, renovering af sommerhus og kontante gaver til familien.

Udover dommen på seks års fængsel får Bent A. Nielsen konfiskeret de 73 millioner kroner, mens han også frakendes retten til at lede virksomhed. 

En medtalt revisor, Bjarne Nielsen, er blevet idømt tre års fængsel i sagen.

Nægter sig skyldige

Begge nægter sig skyldige, og derfor kunne forsvarsadvokat Erik Werlauff meddele Retten i Viborg, at de tiltalte anker dommen til frifindelse. Sagen skal dermed prøves af i Landsretten.

- Det ser vi frem til. Vi har et godt udgangspunkt, og så må vi se, hvordan Landsretten vurderer det, når vi når dertil, lyder det fra anklager Martin Stassen.

Ankesagen forventes at gå i gang efter sommerferien.

3:03