Send turister i badeskole

Hej TV Midtvest

Jeg synes, det er en rigtig god ide, at også I sætter fokus på badesikkerheden ved Vesterhavet, så vi kan opretholde en god, sikker badesæson for lokale såvel som for turisterne.  

Mit forslag til forbedring af badesikkerheden lyder på en Badeskole.  

Den kunne evt. foregå hver mandag, da der jo er skiftedag hver lørdag i sommerhuse m.m. Beliggenheden er ikke afgørende, men gerne i så tæt befolkede områder som muligt, da det også vil give en vis "reklame-effekt", at den bliver synlig.  

Badeskolen kunne være delt af teori omkring strømforhold o.l. og praksis som skal foregå PÅ stranden VED havet, så alle får set og fornemmet Vesterhavet. Det kunne evt. være lokale, som kender havet,  eller livredderne som er tilstede, som underviser i strømforholdene  og som evt. demonstrerer teknikken med at flyde MED vandet, når først man blvier trukket med ud af strømmen, for derefter at svømme langs stranden og ind osv. Der skal være mulighed for at komme i vandet og mærke den stærke strøm og så en fornemmelse af, hvor hurtigt, gummibåden, badedyret o.l. flyder til havs.  

Dette ville måske få de tyske turister (og andre) til at få lidt mere respekt for vandet og dets kræfter, hvis de fik konkret mulighed for at komme ned til vandet og "prøve det af" under kontrollerede forhold og fik oplysning om badesikkerheden mere direkte. For selvom man er "verdensmester i svømmebadet", hjælper det ikke så meget, når Vesterhavet sætter sine stærkeste kræfter ind.  

Badeskolen skulle være nævnt i og på så mange medier som muligt, så turisterne kan se, vi gerne vil hjælpe dem til at få så godt et ophold ved Vesterhavet som muligt. Når campingpladser, div. bureauer osv. bekræfter turisternes ophold, kunne der evt. ved denne lejlighed medsendes en lille Flyer, som fortæller om Badeskolen.  

Det er omkostningsfyldt ja, men hvis det i sidste ende får turisterne til at blive ved med at komme, kunne det blive en "god forretning" for Vestjylland.  

Med venlig Hilsen  

Mette Stubkjær Andersen Oldagervænget 19 6900  Skjern