Selvkørende biler i Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune vil have selvkørende biler på vejene i 2016. Planerne blev torsdag afsløret på et pressemøde.

100214_VesthimmerlandsKommune.jpg

I Vesthimmerlands Kommune vil de have selvkørende biler, såkaldte Niveau 5 køretøjer, på vejene. På et pressemøde torsdag løftede kommunen sløret for, at den i 2016 vil indføre de moderne biler. Udsigten til at få de selvkørende biler på vejene vækker glæde hos borgmester Knud Kristensen (C).

- Først og fremmest er det et kæmpe skridt at tage. Men det handler også om, at vi selv har behov for at skabe fremtidens teknologiske løsninger. Vi ser Vesthimmerlands Kommune som et perfekt sted til at søsætte sådan et ambitiøst projekt, siger Knud Kristensen.

Pressemødet blev holdt sammen med Fonden Autonomous, som Vesthimmerlands Kommune selv har stiftet. Det er en fond, hvis mission er at udvikle, modne og implementere avancerede teknologiske løsninger. Bilerne er 100 procent selvkørende og kræver ikke en førers opmærksomhed. Projektet har været i gang i kommunen siden maj 2015, kommune  oplyser, at de lige nu er i en dialog med transportministeriet.

- Jeg er glad for, at vi allerede har en god dialog med Transportministeriet, og den dialog håber jeg fortsætter, så vi kan få den endelige lovgivning på plads, siger borgmesteren.

Hos Fonden Autonomous mener, at de teknologiske løsninger nu er ved at være klar til at implementere i trafikken. 

- De tekniske forudsætninger for automatiseret trafik er nu så modne, at det for alvor giver mening at implementere Niveau 5 kørsel i blandet trafik på åben vej. Stærke partnerskaber gør det muligt for os at sætte de første biler på vejene allerede i år, siger Henrik Schärfe, CEO hos Fonden Autonomous. 

- Niveau 5 køretøjer vil helt naturligt sprede sig fra landdistrikterne og ud mod byerne i takt med, at de bliver klar til det. Vi implementerer Niveau 5 i en landkommune, fordi det giver mest mening at gøre det her først.