Ny Viborg-formand: - Selvforståelsen er til Superligaen

Viborg FF’s nye bestyrelsesformand er overvældet over muligheden for at hjælpe byens bedste fodboldhold tilbage i Superligaen.

Kim Nielsen er Viborg FF's nye bestyrelsesformand.
Kim Nielsen er Viborg FF's nye bestyrelsesformand.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

- Det er ikke bare en drøm. Det er det absolutte mål.

Udmeldingen fra Viborg FF’s nye bestyrelsesformand, Kim Nielsen, er ikke til at tage fejl af: Den traditionsrige fodboldklub skal tilbage til landets bedste fodboldrække.

- Se rundt på stadion. Se på hele vores setup. Det er gearet til Superligaen. Selvforståelsen er til Superligaen. Det er fuldstændig entydigt, at det er målet.

- På den anden side er det også vores opgave at sørge for, der er professionel fodbold i Viborg, også selvom det ikke skulle lykkes, lyder det fra Kim Nielsen.

Overvældet over muligheden

Viborg FF meddelte torsdag, at den 53-årige viborgenser skulle overtage posten fra den afgående bestyrelsesformand gennem syv år, som også hedder Kim Nielsen.

Den nye bestyrelsesformand er til dagligt partner i virksomheden Achievers, hvor han har 20 års erfaring med ledelse og coaching, og han er beæret over sin nye rolle i byens fodboldklub.

- Det er overvældende. Det er voldsomt ansvarspådragende. Det er super spændende, og det giver en masse energi og lyst til at gøre en kæmpe indsats, siger Kim Nielsen.

- Det er en opgave langt udover det sædvanlige.

Røde regnskabstal er kalkuleret risiko

Onsdag kom det også frem, at Viborg FF for første gang i seks år har underskud i forretningen. Et underskud, som lyder på 4,2 millioner kroner for 2017/2018-sæsonen.

De røde tal på bundlinjen skyldes blandt andet nedrykningen fra Superligaen sidste, mens også fyringen af træner Johnny Mølby har spillet en rolle i regnskabsåret.

Kim Nielsen slår dog fast, at der er styr på situationen.

- Det er hårdt at samle et overskud i den her branche. Det er nogenlunde kalkuleret (underskuddet, red.), for det er en investering i vores tilbagevenden til Superligaen.

- Det kan selvfølgelig ikke blive ved på den måde, men der er styr på det, lyder det fra Kim Nielsen.

Viborg FF ligger nummer et i 1. division efter sæsonens første 15 spillerunder.

0:51