Seks ton korn brændt i korntørreri

Lørdag aften opstod der brand i et korntørreri nær Herning. Seks ton korn er brændt af, men ingen personer er kommet noget til.

Brandvæsenet måtte rykke ud til et korntørreri i nærheden af Herning lørdag aften, da der opstod brand i nogle af tørreovnene.
Brandvæsenet måtte rykke ud til et korntørreri i nærheden af Herning lørdag aften, da der opstod brand i nogle af tørreovnene.

Landbrugsmaskiner arbejder på højtryk i de her dage. Det måtte de også sande på et korntørreri nær Herning.

Her gik der ild i nogle af tørreovnene, og i alt er cirka seks ton korn brændt.

- Det ser fredeligt ud, og vi har fået slukket den ild, der har været indtil videre, siger Michael Jacobsen, der er indsatsleder ved Brand & Redning Midtvest.

Han forklarer, at der bliver brugt åben ild, og at ovnen er forsynet med gas. Årsagen til branden er dog stadig uklar.

- Det er svært at sige, om det er kornet, der er blevet for varmt. Eller om det er et leje, der er blevet for varmt, siger han. 

Ilden har umiddelbart ikke fået fat i kornlageret, er den første melding, men brandvæsenet forbliver dog på stedet og sikrer, at den første antagelse holder stik.

- Der kommer en vognmand, og han kører det brændte korn væk, som man får suget det ud. Først derefter kan det med sikkerhed gøres op, hvor meget der er brændt, og om de sidste flammer er slukket, siger han.

Korntørreriet er i perioder ubemandet i højsæsonen, fordi der er så meget pres på, forklarer indsatslederen.

Han råder dog til, at man i størst muligt omfang sørger for at holde det under observation.