Seks litauere idømt fængselsstraffe og indrejseforbud efter indbrud

​Politiet har skygget gerningsmændene siden torsdag. Fredag blev de alle idømt fængselsstraffe, hvorefter de skal sendes ud af landet.

(Arkivfoto) Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

I alt seks litauere er fredag blevet idømt fængselsstraffe, efter de har begået indbrud.

Det drejer sig om to grupper af tre gerningsmænd, som politiet torsdag kom på sporet af i et hus på Herningvej ved Videbæk, hvor de blev observeret sammen.

Læs også Ved du noget? Politiet efterlyser gerningsmand fra røveriforsøg

Anklagemyndigheden vurderer ikke, at de to grupper har opereret i sammenhæng, og derfor er sagerne blevet behandlet hver for sig i henholdsvis Herning og Holstebro.

I Holstebro modtog tre litauere hver fire måneders fængsel og seks års indrejseforbud, efter at have begået et indbrud på en landejendom i Hjerm, mens de også forsøgte at bryde ind i huse i Ulfborg og Struer.

- Politiet fulgte dem i hælene i et stykke tid, inden de blev anholdt på en rasteplads. Her fandt en sporhund både telefoner og computere, som de havde gravet ned, siger senioranklager hos Midt- og Vestjyllands Politi Claus Benner.

- Så jeg er meget tilfreds med dommen. Det afspejler, at selvom man kun er her kortvarigt, så koster det altså en pæn straf. Også selvom der kun er tale om indbrudsforsøg i nogle af tilfældene, lyder det.

Litauerne accepterede deres domme.

Den anden gruppe også fængslet

De tre øvrige litauere, hvis domme blev afsagt i Herning, blev taget, efter politiet havde fået en anmeldelse om et indbrud ved Videbæk.

I forbindelse med anholdelsen fandt politiet ud af, at de også har stjålet nummerplader fra en bil i Grindsted, mens den ene af de tre mænd har løjet om sin identitet. Derfor er han nu idømt 60 dages fængsel, mens hans to medgerningsmænd har fået 40 dages fængsel hver.

Oveni har de også modtaget et indrejseforbud på seks år.

Alle seks litauere er nu på vej i fængsel, inden de bliver sendt ud af landet.

Læs også Politiet har travlt: Støjklagerne vælter ind