Sejlere tager stormen afslappet: - Det er jo en oplevelse

I Struer Havn var mange bådejere dukket op for at tjekke fortøjningerne og for at opleve stormen på nærmeste hold.

Bådejere ved lystbådehavnen i Struer surrede bådene ekstra godt fast i dag.
Bådejere ved lystbådehavnen i Struer surrede bådene ekstra godt fast i dag.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Ved havnen i Struer var der godt gang i blæsevejret allerede først på eftermiddagen, og det havde fået flere sejlere til at dukke op for at sikre deres både mod stormen Knud, der skulle ramme hårdest omkring klokken 19.

- En storm er en bådejers værste fjende. Medmindre du er topprofessionel sejler - de kan jo godt lide det, siger bådejer Stefan Andersen fra Struer, som understreger, at han ikke hører i den sidste gruppe.

Struer Lystbådehavn er Limfjordens største, og de fleste af bådene bliver først taget op af vandet om en måneds tid. Der var derfor fuldt hus med vuggende både, men de fleste bådejere tog nu situationen ganske roligt.

- Det er jo ganske naturligt, og vi har jo storm mange gange om året. Bare man gør sig klar og sætter fortøjninger på, så er der ingen problemer, siger Kenneth Villadsen fra Struer.

Havnen forberedt på storm

Bådejerne modtog en SMS fra havnen i aftes om, at de skulle holde ekstra godt øje med deres både, og det råd har mange lyttet til.

- Vi har købt lidt kage og sådan, og så har vi tænkt os at blive her i aften og holde øje med uvejret. Det er jo lidt en oplevelse samtidig. Men vi skal have nogle ekstra fortøjninger på, det er helt sikkert, og der bliver nok ikke meget søvn i nat. Jeg synes, det er rarere at være her og holde øje med sagerne, hvor man er tæt på, i stedet for at ligge derhjemme og tænke på, hvad der sker herude. Der er lidt mere kontrol over det, når man er herude, siger Stefan Andersen.

Og han var ikke den eneste, der havde valgt at lave en udflugt ud af stormsikringen.

- Jeg er herude for at mærke vindens susen og elementernes rasen. Det er simpelthen derfor. Vi kom herud for at tjekke fortøjningerne, og så kunne man jo lige spise frokost samtidig, siger bådejer Christian Frølund Jepsen fra Holstebro.

0:32
 
1:14