Se videoen af ulvedrabet: - Det er et stærkt bevis

Politiet mener, de står med en stærk sag, efter videoen af ulvedrabet er blevet offentlig. Du kan se videoen her i artiklen.

To ulvekiggere var til stede, da en ulv blev dræbt tæt ved Ulfborg tidligere på måneden. Bevæbnet med kameraer optog de drabet, da en bilist skød ulven fra sin bil.

Politiet har adgang til den video, som du kan se øverst i artiklen, og det vurderer de, indtil videre, er tilstrækkeligt. 

- Videoen er et stærkt bevis. Den viser situationen fra ende til anden – fra ulven kommer løbende, til den ligger død på marken, siger Poul Østergaard, Politikommissær Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet har sigtet en 66-årig mand for drabet.

Forsvarsadvokaten for den 66-årige mand, der er sigtet for at have skudt og dræbt en ulv uden for Ulfborg forklarer i dag, hvordan hans klient forholder sig til anklagerne.

Nødværge eller ej

Det er tilladt at skyde ulven, hvis man handler i nødværge, og det er også den bestemmelse, som den sigtedes advokat, Jan Schneider, henviser til.

- Nødværge er ikke kun en bestemmelse, man kan bruge til at beskytte sig selv. Man kan også beskytte andre mennesker med den bestemmelse, så det kunne det godt være. Men det skal efterforskningen selvfølgelig afdække, siger han til DR.

Den forklaring køber politiet ikke, men de lader det være op til en dommer at afgøre.

- Nej, umiddelbart så synes jeg ikke, der er en nødværgesituation. Den 66-årige kunne have valgt at køre væk i stedet for at skyde ulven, men i sidste ende er det op til en dommer at beslutte, om nødværgebestemmelserne indgår i afgørelsen.

Poltiet forventer, at de i løbet af to-tre uger har de sidste erklæringer i forhold til tekniske beviser, obduktionsrapport, DNA-beviser og afhøring af den 66-årige.