Se tallene: Så meget narkotika beslaglagde politiet i 2017

Politiet har i 2017 beslaglagt store mængder narkotika, og for specifikke narkotikatyper er der tale om særdeles store stigninger i forhold til tidligere år.

Det er særligt ecstasy, MDMA og hash, der i 2017 er beslaglagt i større mængder end tidligere.
Det er særligt ecstasy, MDMA og hash, der i 2017 er beslaglagt i større mængder end tidligere.
Foto: Noel Celis / Ritzau Scanpix

Det er særligt ecstasy, MDMA og hash, der i 2017 er beslaglagt i mærkbart større mængder end tidligere. Stigningerne er kendetegnet ved flere større enkeltbeslaglæggelser. Midt- og Vestjyllands Politi bidrager også til statistikken og har i 2017 foretaget:
251 beslag af amfetamin
300 beslag af kokain
24 beslag af ecstasy
64 beslag af MDMA
31 beslag af heroin
1.173 beslag af hash

I den årlige rapport fra Rigspolitiet understreger de, at selv markante stigninger eller fald i mængden af narkotika eller antallet af beslaglæggelser ikke i sig selv kan danne grundlag for konklusioner om det generelle billede af narkotikasituationen i Danmark.

- I takt med, at flere politifolk er blevet frigjort fra opgaver med grænsekontrol og bevogtning og vendt tilbage til politikredsene, er der lokalt blevet bedre mulighed for at efterforske narkokriminalitet, lyder det i rapporten. 

Der blev i 2017 beslaglagt en rekordstor mængde ecstasytabletter. Der er tale om den største mængde de seneste 20 år. I alt blev der beslaglagt 2.731.476 tabletter, hvoraf en enkelt beslaglæggelse af Københavns politi udgjorde hele 2.672.000 tabletter. 

Den samlede beslaglagte mængde af MDMA var i 2017 på 33,7 kg, hvilket er den største mængde nogensinde. Der har i løbet af 2018 været særligt fokus på 2 dødsfald og flere forgiftninger blandt unge, hvor MDMA var mistænkt som værende årsagen. Det er dog kun et dødsfald og en forgiftning i Sydsjælland, der kan tillægges indtag af krystalliseret MDMA.

Der blev i 2017 i alt beslaglagt 6.636 kg hash, hvilket er en stigning på knap 74 procent i forhold til året før og samtidig den største mængde de seneste 18 år. Mængden af beslaglagt kokain har også oplevet en markant stigning på knap 27 procent. Til gengæld er mængden af amfetamin og og heroin faldet en smule. 

TV MIDTVEST satte i februar fokus på salg af narkotika på det sociale medie Snapchat.

9:00