Se provst rappelle ned fra kirketårnet

60 deltagere vil de næste 40 til 60 timer arbejde hårdt uden søvn. Kirken var med til at skyde det hele i gang.

0:44
Se videoen af domprovst Thomas Frank her.
Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

Forestil dig at bruge flere døgn i træk på at løbe, svømme og ro helt uden at sove.

Her til aften blev YETI Adventure Challenge skudt i gang ved Viborg Domkirke.

15 hold med hver fire deltagere blev klokken 18 sendt ud på en 400 kilometer lang rute. Her skal deltagerne i løbet af de næste 40 til 60 timer med kort og kompas blandt andet løbe, svømme, cykle, rappelle, klatre over forhindringer og ro skal frem til målstregen i Silkeborg.

Da det hele blev skudt i gang ved domkirken var domprovsten Thomas Frank også klar. Han rappellede fra toppen af domkirketårnet ned til jorden.

- Vi fik jo en henvendelse fra Viborg Kommune, og så syntes menighedsrådsformanden det var en god idé, og så sagde han, at han kendte en, der kunne hjælpe med det. Så sagde jeg ja, for jeg synes det er fantastisk at bruge min krop og naturen, og det er bare super godt, og det vil vi gerne være med til, siger han.

Se videoen øverst i artiklen.

Thomas Frank vel nede på jorden igen.
Thomas Frank vel nede på jorden igen.
Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

Nervøs inden afgang

En af deltagerne i løbet er Simon Grimstrup fra Silkeborg. Selvom han kunne se frem til 400 kilometers strabadser, så var han rolig inden afgang.

- Jeg tænker, jeg tager det stille og roligt. Vi må tage tingene som de kommer. Der er nogle steder jeg kender, og nogle steder jeg ikke kender, men nu glæder jeg mig bare til at komme ud sammen med det hold, som jeg skal have nogle gode oplevelser sammen med, sagde han.

2:49