Guld fra arkivet: Se en ung Jannick Green uden fortænder

I 1995 besøgte vi håndboldspilleren Hanna Green i anledning af, at hun havde spillet sin kamp nummer 400. Dengang interviewede vi hendes 6-årige søn Jannick Green.

0:18
Hør 6-årige Jannick Green fortælle, hvordan hans mor er blevet så god til håndbold.
Foto: TV MIDTVEST arkiv

 

Han var meget lille, og så havde han tabt begge fortænder.

Den 6-årige dreng i toppen af artiklen har en stor fremtid foran sig, men det vidste han slet ikke endnu. Hans mor Hanna Green var professionel håndboldspiller i Lemvig, og det var i anledningen af, at hun havde spillet sin kamp nummer 400, at TV MIDTVEST besøgte familien i januar 1995.

I dag er det ikke længere Hanna Green, vi hepper på, når landsholdet går på banen. Det er derimod lille Jannick Green, der i løbet af de sidste 24 år har fået nye fortænder og er vokset til en lidt mere betydelig højde på 195 centimeter.

Jannick Green har spillet en afgørende rolle på det danske landshold ved VM. Her er han fotograferet under semifinalekampen mod Frankrig.
Jannick Green har spillet en afgørende rolle på det danske landshold ved VM. Her er han fotograferet under semifinalekampen mod Frankrig.
Foto: Patrik Stollarz / Ritzau Scanpix

Slikket er det bedste ved håndbold

Til daglig spiller målmanden Jannick Green for tyske SC Magdeburg, men lige for tiden er han fuldt optaget af at få Danmark øverst på podiet til VM. Han har gang på gang vist sig at være en afgørende spiller for det danske landshold, og den helt store prøve kommer til at stå i morgen, hvor Danmark og Norge mødes i VM-finalen i Boxen i Herning.

I 1995 og flere år frem var det dog en anden sport, der betød noget for Jannick Green.

- Han spiller mikrohåndbold, men han vil hellere spille fodbold, sagde Hanna Green.

Der var dog en ting, som han var rigtig glad for ved at være med sin mor til håndbold.

- Man får slik, fortalte han begejstret og viste de manglende fortænder frem i et stort smil.

4:30
Se hele indslaget fra 1995 her.