Rundvisning: Se det nye sygehus i Gødstrup på et minut

Tusindvis af gæster besøgte søndag det nye supersygehus i Gødstrup for at se de nye fasciliteter.

Hvordan ser et 140.000 kvadratmeter nyt og næsten færdigt sygehus ud? Det kan du få svaret på i videoen øverst i artiklen.

Op imod 7.000 gæster så det ved selvsyn søndag ved et stort åbent hus-arrangement i Gødstrup.

Her kunne de fremmødte få et indtryk af de alt fra de lange sygehusgange til de ny enkeltmandsstuer, som der kommer til at være 409 af i alt.

- Folk er både nysgerrige og positive. Jeg synes, vi kan være stolte af det resultat, vi viser frem i dag, siger Vibeke Kjeldberg, der til dagligt er social- og sundhedsassistent på den medicinske afdeling i Holstebro.

- Jeg tænker, der er noget at glæde sig til. Det bliver nogle bedre rammer at være både patient og pårørende i. Der kommer til at være mulighed for privatliv, når man skal have en besked fra en læge eller sygeplejerske, som man ikke har i dag, når der er fire senge på én stue.  Man skal heller ikke længere deles fire patienter om et toilet og badeværelse. Nu har man sit eget, man kan gå ind på, lyder det.

Det nye sygehus i Gødstrup

13 år undervejs – men snart i mål

Sygehuset har efterhånden været 13 år undervejs. Hospitalsledelsen kan dog se en ende på det årelange projekt, som åbner i marts 2021, som det for nylig er blevet meldt ud.

Det var ellers planen, at sygehuset skulle tages i brug i slutningen af 2020, men tidsplanen er altså blevet revideret.

- Der er et stykke vej endnu, inden vi siger goddag til de første patienter her i Gødstrup. Men vi er færdige med entreprenørerne i sommeren 2020, og så skal vi i gang med at kontrollere byggeriet for at teste og sikre os, at det virker. Og så skal vi have flyttet alt inventar ind, forklarer hospitalsdirektør i Hospitalsenhed Vest, Poul Michaelsen.

Det forventes, at omkring 4.000 medarbejdere kommer til at få sin daglige gang på sygehuset i Gødstrup.