Se den vilde video: Her sprænger de stadiontribune i luften

Hvis du har hørt et højt brag i Silkeborg i dag, så er der en god grund.

02:41

Sirenerne hyler, men så er det slut. Video: Midtjyllands Avis

Den sidste fan har siddet på Dansand-tribunen på Mascot Stadion i Silkeborg.

Alarmerne hylede, indtil råbet lød klart igennem luften:

- Der sprænges!

Og så var det slut. Med et brag faldt tribunen til jorden, og publikum jublede.

- Det sker måske en eller to gange om året, at vi sprænger så store ting. Og vi var tilmed godt klar over, at der ville være ekstra bevågenhed, fordi det er et fodboldstadion, fortæller Casper Skov Jakobsen, der er entrepriseleder ved Kingo, til Midtjyllands Avis.

Nedbrydningsfirmaet valgte at sprænge tribunen i stykker i stedet for at rive den ned med gravmaskiner.

- Det er simpelthen den sikreste metode, og på denne måde generer vi også boldbanerne på den anden side af tribunen mindst muligt, siger Casper Skov Jakobsen til Midtjyllands Avis.

Der blev brugt 12 kilo sprængstof af typen Dioplex. Alt var under kontrol fra start til slut.

Du kan se hele videoen øverst i artiklen.

Solgt på auktion

Det er dog ikke hele Mascot Stadion, der er blevet sprunget i luften. Hele det gamle stadion i Silkeborg skulle sælges, efter at Silkeborg IF har fået nyt stadion. For eksempel kunne man købe lysmasterne med fyrre tilhørende lamper.

Der var også et komplet omklædningsrum tilsalg med baderum og omklædningsbænke. Og hvis man havde et særligt forhold til stadions pissoir, så kunne man også få sådan et med hjem. Det kan du se vores indslag om herunder:

02:13

Det gamle stadion i Silkeborg skal sælges på auktion, og lige nu er alle, der kunne være interesseret i et stykke af byens gamle stolthed, inviteret til eftersyn Video: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Luk video