Se billedet: Ulv fotograferet ved Vinderup

Ekspert fra Naturhistorisk Museum er overbevist om, at det er en ulv, som vestjysk familie har fotograferet. Flere andre vidner fortæller også, at de har set en ulv. (Foto: Ib Iversen).

0503_15Ulv_Master_Naer.jpg

Så er der nye beviser på, at ulven for alvor er kommet til Danmark.

En familie fra Stendis mellem Skave og Vinderup så tirsdag formiddag et ulve-lignende dyr på deres marker. Det lykkedes familien at tage et enkelt billede af dyret, og seniorforsker Thomas Secher fra Naturhistorisk Museum i Aarhus er overbevist om, at der er tale om en ulv.

- Jeg udtaler mig aldrig med mere end 98 procents sikkerhed, men man tænker straks, at det er da en ulv, når man ser billedet. Så jeg er ikke i tvivl, siger Thomas Secher til tvmidtvest.dk.

Der er flere kendetegn på dyret fra Stendis, der får Thomas Secher til at pege på en ulv - blandt andet størrelsen, halens længde, ørernes størrelse og den karakteristiske farvetegning.

Er det ulven fra Harrild Hede?

I slutningen af februar tog et vildtkamera billeder af en ulv ved Harrild Hede - Thomas Secher siger, at der er flere lighedspunkter mellem de to billeder, så man kan ikke udelukke, at det er ulven fra Harrild Hede, der nu er nået til Stendis.

- Det kunne selvfølgelig være sjovt, hvis der var så stor forskel på de to dyr, at man med sikkerhed kunne sige, at der er mindst to ulve i Danmark. Men det kan meget vel være det samme dyr - uden at man kan sige det med sikkerhed. Det er også muligt, at det er det dyr, der tidligere er blevet fotograferet i Dejbjerg ved Skjern. I givet fald kommer det godt nok vidt omkring, siger Thomas Secher.

Flere vidner står frem

Familien fra Stendis er tilsyneladende ikke ene om at have set en ulv tirsdag. Jens Peter Jensen fra Skave fortæller, at han og en kammerat tirsdag ved 11-tiden så et ulvelignende dyr, der krydsede vejen nord for Hvam Mejeriby.

- Vi kan selvfølgelig ikke sige med 100 procents sikkerhed, at der var tale om en ulv. Men vi er begge jægere og har set ulve i Polen, og det dyr vi så, lignede på en prik det dyr, vi har set billeder af på TV/MIDT-VESTs hjemmeside. Farverne passede, og så løb den på en måde speciel måde, siger Jens Peter Jensen.

- Jeg er 98 procent sikker. Interivew med seniorforsker Thomas Secher fra Naturhistorisk Museum i Aarhus:

0:40
030513 Thomas Secher

 

050313Ulv_Master_0.jpg

 

4:15
Tirsdag morgen fangede Ib Iversen et billede af en ulv i sin baghave.