Schack om pensionsalder: Vi tager selvfølgelig hensyn

​Folkepensionsalderen står til at blive hævet for tredje gang, men ifølge Torsten Schack fra Venstre bør ingen være bekymret.

Torsten Schack
Foto: TV MIDTVEST

Der er noget arbejde, der er hårdere end andet. Derfor er det heller ikke alle, der mener, de er i stand til at arbejde til de er over 67 år.

I regeringens 2025-plan lægger regeringen op til, at folkepensionsalderen skal hæves fra 67 til 67,5 år, og den skal så gradvist hæves i bestemte intervaller.

- Den forlængelse af pensionsalderen, som vi lægger op til, skyldes den positive nyhed, at vi lever betydelig længere, end vi forestillede os i 2006, siger Torsten Schack fra Venstre, der er medlem af finansudvalget.

Folkepensionsalderen blev hævet i både 2006 og 2011, og står nu over for tredje omgang, Det huer ikke folk med de fysisk hårde jobs, men ifølge Torsten Schack er der ikke grund til bekymring.

- Vi tager selvfølgelig hensyn til, at der er nogle personer, der er nedslidte, og som har skavanker. Derfor har vi lavet ordninger, der er målrettet dem, og vi laver yderligere tiltag, som tager hensyn til dem, der ikke har mulighed for at arbejde, forsikrer venstre-politikerne.

I regeringens 2025-plan lægger regeringen også op til stramninger på udlændingeområdet og lettelse af topskatten.