Sting kommer til Vestjylland: Scenen er på størrelse med tre parcelhuse

Det kræver en scene på størrelse mellem to og tre parcelhuse, når verdensstjernen Sting for første gang besøger Vestjylland.

Scenen er 600 kvadratmeter stor eller på størrelse med 2-3 parcelhuse.
Scenen er 600 kvadratmeter stor eller på størrelse med 2-3 parcelhuse.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Sangeren Sting har været i Danmark flere gange, men har aldrig spillet i Vestjylland.

Det bliver der lavet om på i morgen, hvor den 67-årige musiker spiller under åben himmel i Holstebro for knap 8.000 gæster.

- Vi kiggede efter, hvad vi kunne få af større udenlandske navne, og det her var et af dem, der stod højt på min ønskeliste. Det var vi heldige at få på plads, så det var dejligt, siger Anders Jørgensen, der er direktør for Musikteatret i Holstebro.

Denne gang er direktøren for Musikteatret ikke gået efter det helt unge publikum.

- Jeg synes, man skulle finde en på et vist niveau, og der synes jeg, Sting passer godt ind. Det publikum, vi får, på plus 35 år kender alle sammen Sting, vil jeg sige. Så vi er gået efter noget til den bløde mellemvare, siger han.

Koncerten er en del af Stings My Songs-tour, som har fokus på de mest populære og elskede sange fra den engelske legende.

Scene på størrelse med parcelhuse

Verdensstjernen får plads nok at boltre sig på. Scenen ved siden af Musikteatret er på størrelse med to-tre parcelhuse, og på pladsen hænger der højttalere for fire-fem millioner kroner. 

Og at have en så central koncertplads under åben himmel kommer ifølge musikdirektøren også det øvrige handelsliv til gode.

- Vi synes, det er en god idé, for vi er noget for hele byen og hele Vestjylland, og mange barer, caféer og butikker får også noget ud af, at vi ligger her inde midt i byen, siger Anders Jørgensen.

Næste år vil Musikteatret gå efter et musiknavn, der kan trække endnu flere gæster end de 8.000, der kommer i morgen.

- Vi har en plan om, at vi søger et navn næste år, der kan sælge cirka 14.000 billetter, og så bygger vi pladsen lidt større. Det har vi en plan om, men vi har ikke noget på plads endnu.

Koncertpladsen åbner igen allerede på lørdag, når blandt andre Anne, Sanne og Lis går på scenen.

1:24
Det kræver højttalere for 5 millioner kroner og en 600 kvadratmeter stor scene, når Sting gæster Holstebro fredag.
28:01
For et år siden tog Frisk Fredag til Holstebro-midtby, hvor Musikteatret afholdte årets første Open Air-koncert. Men hvad kræver det at stable en mini-festival på benene midt i byen, og hvad synes publikum om et genhør med Back to Backs hits?