Scan-Plast direktør kan tjene formue i fængsel

Direktøren for Scan-Plast kan tjene en dagsløn på 56.000 kroner ved at gå i fængsel og afsone millionbøde.

Frank Svalgaard, direktør for vestjyske Scan-Plast, er idømt en bøde på 3.375.000 kroner for blandt andet at have presset ansatte til at tage mod sorte lønninger. Men hvis han kan overbevise myndighederne om, at han ikke har råd til at betale pengene, så bliver han i stedet sat i fængsel i 60 dage, skriver fagbladet 3F.

Det betyder, at han i fængslet kan tjene en skattefri dagløn på lidt over 56.000 kroner. Eller 2.300 kroner skattefrit i timen hver af døgnets 24 timer.

Det forarger SF'eren Karina Lorentzen Dehnhardt, at så stor en bøde kan forvandles til så forholdsvis kort et fængselsophold.

- Det her er jo direkte krænkende, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, der er formand for Folketingets retsudvalg.

Hun har bedt Justitsministeren redegøre for, om loven skal ændres.

Forvandlingsstraffen for tillægsbøder er normalt på højest 60 dage, uanset hvor stor bøden er. Det har også tidligere vakt opsigt, at dømte kan sidde en millionregning af på kort tid. Men reglerne er fortsat de samme.

Karina Lorentzen Dehnhardt er ikke den eneste politiker, som undrer sig over de korte forvandlingsstraffe. Tidligere har også både Tom Behnke fra De Konservative og Venstres Karsten Lauritzen stillet spørgsmål om rimeligheden.

Justitsministeriet oplyser, at der aktuelt ikke er planer om ændringer.