SBS lukker fabrik i Holstebro

Scandinavian Brake Systems (SBS) lukker sin fabrik i Holstebro og flytter den til Polen. 50 ansatte mister deres arbejde.

151015 sbs.jpg

I løbet af 2016 lukker SBS sin fabrik i Holstebro og flytter den til Polen. Dermed skal de 50 ansatte ud og finde et nyt arbejde.

Scandinavian Brake Systems pakker bremseskiver og bremsetromler på fabrikken i Holstebro. Herfra bliver de sendt ud i Europa.

- Vi har kunder i hele Europa, og det marked vil vi gerne tættere på. Derudover er nogle gevinster at hente ved at flytte til Polen, siger fabrikschef i Holstebro, Henrik Skytte Raahede.

Ingen overraskelse

Siden august har det været kendt, at SBS ville forsøge at flytte sin Holstebro-afdeling til Polen. Derfor kommer det heller som nogen overraskelse for medarbejderne.

- Der er gjort meget for at afdramatisere situationen. Derfor har en tredjedel af medarbejderne også sagt ja til at tage med til Polen i en periode for at overdrage virksomheden, siger Henrik Skytte Raahede.

Nu har virksomheden indledt et samarbejde med 3F og det vikarbureau som bruges på fabrikken. Målet er at hjælpe de ansatte videre til nye jobs i andre virksomheder.

Afskedigelserne vil ske løbende igennem hele 2016.